"Busslaster" med eritreaner på väg till Sverige

Publicerad 4 augusti 2023 kl 13.34

Inrikes. Nya våldsamheter på Järvafältet väntas. Enligt uppgifter till Expressen är "busslaster" med eritreanska regimmotståndare på väg till Sverige för att delta i demonstrationen.

Dela artikeln

Enligt Ekot vårdas 14 personer fortfarande på sjukhus efter stormningen av den regimtrogna kulturfestivalen Festival Eritrea Scandinavia på torsdagen.

Demonstrationen mot festivalen har fått sitt tillstånd indraget av polisen. Men enligt Expressens uppgifter är ”busslaster” med regimmotståndare på väg till Sverige från Nederländerna för att delta i den.

Detta bekräftas av Calle Persson, presstalesperson vid polisen Region Syd.

– Vi har nåtts av samma uppgifter. Och är det så så kommer de bli tagna för kontroll enligt utlänningslagen precis som alla andra resenärer kan bli. Det gör vi i vanliga fall. Det samarbetet intensifieras och vi är medvetna om det som hänt i Stockholm, säger han till Expressen.

Polisen väntar sig nya oroligheter på Järvafältet idag och kommer att vara på plats, denna gång med större resurser än under gårdagen.


Så dog soldaterna för "flickskolor" i Afghanistan. Svenska medier sålde in kriget – med hundratusentals döda – som ett feministprojekt.0 Plus

Coronavaccin

Läkare och makthavare hängdes 1948. Här är okända dokumentet som klassar tvångs­vaccinering som brott mot mänskligheten – än idag.0 Plus

Portabel "skyddskupol" skyddar styrkorna på marken. Samtidigt storsatsar Sverige på föråldrade amerikanska Patriot-system.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Lämnar SD efter Expressens bluffdrev

Tog skämt ur sitt sammanhang. Nu lovar Alexander Edbom att stämma vänstertidningen.0 

Ekonominyheter

Klart: Personer födda 1957 kompenseras

Så mycket får du – om du är född rätt år.. Årskullen har missgynnats av skattelagstiftningen och höjda åldersgränser.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.