Gruvhålsdådet i Norberg
Staffan Danielsson.

C-veteranen: Varför mörkar media att gruvhålsafghanen är afghan?

Publicerad 27 april 2022 kl 21.20

Media. Afghanen som häktats för att ha våldtagit en kvinna och kastat ned henne i ett gruvhål beskrivs som en "man från Halland" i media. Detta får den tidigare riksdagsledamoten Staffan Danielsson (C) att reagera.

Dela artikeln

En 41-årig afghan häktades på tisdagen för det bestialiska dådet i Norberg.

Efter att ha våldtagit en kvinna ska han ha kastat ned henne i ett 25 meter djupt gruvhål i skogen. Offret överlevde dock mirakulöst efter en tre timmar lång räddningsinsats med helikopter.

Den häktade 41-åringen nekades så tidigt som 2017 asyl av Migrationsverket, men har ändå kunnat hålla sig kvar i Sverige.

I Sveriges Television, Sveriges Radio och andra medier beskrivs dock afghanen som en hallänning. Enligt SVT Nyheter Halland är 41-åringen exempelvis "hemmahörande i Halland", trots att han i själva verket är hemmahörande i tredje världen.

Den före detta riksdagsledamoten Staffan Danielsson (C) är kritisk efter att ha hört P4 Hallands rapportering om fallet.

"Det är en man från Halland som misstänks för det hemska brottet, det är den information som lämnas. Lyssnare får inte reda på att mannen är från Afghanistan som fått avslag och ville gifta sig med kvinnan från samma land, och som våldtog och sökte mörda när hon sa nej", skriver Staffan Danielsson på Twitter och fortsätter:

"Jag anser att detta är relevant information av allmänintresse, men det anser inte de flesta svenska media, skulle jag tro. Det är mycket illa, man sviker sitt journalistiska uppdrag och man sviker sina lyssnare.
Eller gör man rätt? Vad tycker Du?"


Nyheter från förstasidan

Ryssland och Nordkorea sluter försvarspakt

Lovar hjälpa varandra vid angrepp. Putin togs emot med pompa och ståt i Pyongyang.0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.