Afghanamnestin

Centern ger "total amnesti" för afghaner, enligt M

Publicerad 10 december 2020 kl 16.10

Inrikes. Genom att stödja en "ny humanitär skyddsgrund" ställer sig Centerpartiet bakom en fullständig amnesti för afghanska män, anser Moderaterna.

Gilla artikeln på Facebook

Under torsdagen meddelade Centerpartiet att man stödjer en liberalisering av svensk invandringspolitik i form av en "ny humanitär skyddsgrund".

Det innebär att gymnasieafghaner och andra invandrare utan asylskäl ändå ska få stanna genom att hävda andra grunder, däribland sjukdom eller att de vistats länge i Sverige.

"När nu den migrationspolitiska kommitténs betänkande ska omvandlas till lagtext behöver en permanent migrationslagstiftning innefatta en ny, utökad humanitär skyddsgrund, som ger människor med stark anknytning möjlighet att stanna. En grupp som ska kunna omfattas är ensamkommande unga som står nära arbetsmarknaden, har levt laglydigt i Sverige, avslutat sina studier och har sitt liv i Sverige", förklarar Centerledaren Annie Lööf på Facebook och fortsätter:

"Det är viktigt att den nya humanitära grunden även fortsättningsvis är just en säkerhetsventil. Den bör inte skilja sig väsentligt från utlänningslagens bestämmelser, utan endast omfatta de mest ömmande fallen och de med stark anknytning till Sverige som haft uppehållstillstånd."

Detta innebär att C nu ställer sig bakom en fullständig amnesti för afghanska män, hävdar Moderaterna.

"Där kom beskedet att Centerpartiet vill ge total amnesti för de som omfattas av gymnasielagen. Så djupt oansvarigt - men väntat", skriver Moderaternas Maria M Stenergard på Twitter.


Video: Kommer "aldrig i livet" flytta tillbaka. "För mycket våldtäkter, mord, knivhuggningar, halshuggningar, skjutningar, sprängningar, rån, allt."0 Plus

Feministerna lockar barn med gratis medlemsskap. Småglin ska möjliggöra fortsatt skattefinansierad kamp mot "rasism".0 Plus

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Har bara krav och inga skyldigheter. Kan invandrarnas relation till Sverige verkligen upprätthållas i längden, undrar Jan Tullberg.0 

Mer från Inrikes

Vänsterextremister slog sönder Centerns lokal

Har startat "Kommando Annie Lööf".. Protesterar mot "vidrig nyliberal offensiv" som slår mot "kvinnor och migranter".0 

Sålde fentanyl som dödade 11 svenskar – frias helt

Hasan Osman i Skänninge går fri.. "Inte bevisat" att offren inte medvetet överdoserade.0 

Vetenskap

Så såg svenskarna ut för 8.000 år sedan. Återskapas med hjälp av skallar och DNA.0 

Kultur

Abortaktivistens bild upprör. "Så där håller man inte ett spädbarn."0 

"Jag kallar det PK": Ulf Brunnberg rasar mot nya Saltkråkan. Skådisarnas bråk om nyinspelningen.0