Afghanamnestin

Svenska kyrkan kräver att fler afghanska män ska få stanna

Publicerad 28 november 2020 kl 12.01

Inrikes. Svenska kyrkan välkomnar nu Löfvenregeringens förslag om lättade krav för att så kallade ensamkommande flyktingbarn ska kunna få permanent uppehållstillstånd i Sverige, skriver man på sin hemsida.

Gilla artikeln på Facebook

Nyligen kom regeringen överens om att göra det lättare för tusentals afghanska män utan asylskäl, så kallade ensamkommande, att stanna i Sverige.

Detta efter påtryckningar från Miljöpartiet.

Nu sluter Svenska kyrkan upp bakom de vänsterliberala kraven.

"Covid-19-pandemin har drabbat ungdomarna hårt, särskilt vad gäller deras möjligheter att hitta en anställning. Svenska kyrkan välkomnar därför förslaget om ändring i förordningen som innebär en lättnad för dessa ungdomar och övriga berörda", skriver kyrkan.

Svenska kyrkan är också en av de organisationer som fått statliga medel för att motverka hemlöshet och psykisk ohälsa hos de ensamkommande, påpekas det.

Ända sedan 2015 har Svenska kyrkans församlingar gett invandrarna "praktiskt och psykosocialt stöd".

"Svenska kyrkan för även en dialog med politiker, departement och myndigheter kring ungdomarnas situation och har tidigare yttrat sig över förslagen till gymnasielagen och nya gymnasielagen... Svenska kyrkan är positiv till att regeringen även avser lägga fram ytterligare lättnader för ungdomarna som omfattas av gymnasielagen."


Coronavaccin
Great Reset

"Great Reset", "Build Back Better"... Globala eliten påstås förbereda radikal dystopisk "ny världsordning" med Trump röjd ur vägen.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Döms för "näthat" på utlandssemester

Åsiktslagens långa arm nådde ända till Makedonien. "Kommentaren har spridits i huvudsak till personer boende i Sverige."0 

Ekonominyheter

Nyföretagandet har ökat under pandemin

73.687 nya företag under 2020.. Det är en ökning med 10 procent jämfört med föregående år.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare