CNN hånas efter attack mot Tucker Carlson

Publicerad 8 februari 2024 kl 12.51

Media. CNN har gått till hård attack mot journalisten Tucker Carlson för att han intervjuat Putin. Men nu uppmärksammas det vänsterliberala mediebolagets egna extremt smöriga intervjuer med Volodymyr Zelenskyj.

Dela artikeln

Att det tidigare Fox News-ankaret Tucker Carlson åkt till Moskva för att intervjua den ryske presidenten Vladimir Putin har väckt stor vrede.

I CNN anklagas Carlson för att inte vara en "riktig journalist" och för att vara en lögnare.

Fox News-stjärnan anklagas också för att vara en propagandist för Kreml och det ifrågasätts om han genomfört en seriös och kritisk intervju.

Samtidigt får ett klipp från en tidigare CNN-intervju med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj nu stor spridning på sociala medier. I intervjun beter sig CNN:s Erin Burnett, 47, närmast som en förälskad skolflicka som med tindrande ögon får träffa sin idol. Hon ställer frågor som: "Som människa ser så många upp till dig, och ingen kan förstå hur svårt det är – gör du någonsin någonting bara för din egen skull?"

Klippet sprids bland annat av it-profilen Kim Dotcom.

"Den skjutjärnsjournalistik som CNN vill se från Tucker Carlson", skriver han på X.

Tucker Carlson har själv pekat på de västerländska mediernas okritiska hyllningsintervjuer med Zelenskyj som ett skäl till att han valt att intervjua Putin.


Nyheter från förstasidan

Staten tar över pendeltågen i Stockholm efter kaos

Nödavtal med SJ träder i kraft imorgon. "Successivt kommer resenärerna att märka förbättringar".0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Över 100.000 män har undersökts. Men nu stoppas studien – eftersom resultatet är "rasistiskt".0 Plus

Vetenskap

Tre nya minimånar upptäckta i vårt solsystem. Hittades runt Neptunus och Uranus.0 

Cambridge-forskare: I princip noll svarta på toppositioner om meritokrati tillämpas. Vädjar till etablissemanget att acceptera den biologiska verkligheten.0 Plus

Kultur