Efterlyst
Våldtäktsdömde Ahmad Zbeier, 31, är efterlyst av polisen.

Dömdes för bestialisk våldtäkt – då smet Ahmad från straffet

  • Försökte ragga upp 22-årig svenska i Strömstad
  • Våldtog istället när raggningsrepliken ”you’re so beautiful” inte fungerade
  • Nu är han på flykt undan rättvisan: Polisen vädjar om hjälp
Publicerad 19 november 2014 kl 19.56

Efterlyst. Polisen släpper nu namn och bild på en 31-årig man som tidigare har dömts för en bestialisk våldtäkt mot en 22-årig svensk kvinna – men som har smitit från straffet.

Gilla artikeln på Facebook

Ahmad Zbeier är 31 år och kurdisk invandrare från Irak som sedan början av 2000-talet varit bosatt i Sverige. År 2010 bestämde han sig för att våldta en 22-årig svensk kvinna på strandpromenaden vid Laholmen i Strömstad.

Den 31-årige kurden hade fått syn på kvinnan på en närbelägen nattklubb, ett ställe där han "brukade vara full och söka kontakt med tjejer på dansgolvet och ofta vara enveten i sin kontakt", enligt vittnesuppgifter i Uddevalla tingsrätt.

I domen kan man läsa hur Ahmad först försökte förföra sitt offer genom att säga ”you’re so beautiful” upprepade gånger. När detta inte fick önskad effekt valde han emellertid en mer handgriplig metod, och tog tag i den unga kvinnans armar, höll fast henne och genomförde ett påtvingat samlag.

"Efter samlaget drog Ahmad Zbeir upp henne till sittande ställning och tvingade henne att genomföra oralsex genom att tvinga hennes huvud mot könsorganet", skriver tingsrätten i domen.

Men efter att ha dömts till fängelse och utvisning för våldtäkt och rattfylleri lyckades 31-åringen alltså avvika från straffet. Nu är han efterlyst av polisen som vädjar till allmänheten om tips.

Känner du igen Ahmad Zbeir eller vet du var han finns? Ring polisen på 11414 eller maila fast@rkp.police.se.


Här kampanjar hon mot "vita män" och "rasism". Men när fästmannen Hasan nekades PUT mördade han sin flickvän i protest.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.