Efterlyst

Bussföraren ber om biljett – sparkas sönder och samman av gänget

Publicerad 29 november 2019 kl 07.06

Inrikes. Polisen efterlyser ett invandrargäng som klev på bussen i Uppsala utan att visa biljetter, och därefter misshandlade busschauffören med sparkar och slag så allvarligt att två revben gick av.

Gilla artikeln på Facebook

Polisen går ut i ”Efterlyst” med bild på invandrarna, som genomförde attacken på kvällen den 29 oktober i år på stadsbuss 4 in mot Uppsala centralstation.

Ett tiotal invandrare klev på genom bakdörren utan att visa biljett och busschauffören ropade ut i högtalarna att de måste göra det. Några gick då av medan några stannar.

När chauffören kommer nära dem vänder en grupp i gänget om och sparkar honom, bland annat i huvudet, och utdelar flera slag.

– Mycket tankar. Både på barnen, familjen, mig själv. Jag försökte försvara mig själv så mycket jag kunde, säger föraren till ”Efterlyst”.

– Vi har en larmknapp. Oturen var att jag var mitt i bussen och larmknappen ligger vid bussföraren. Så det är därför jag var lite ensam, säger han vidare.

Polisen söker nu uppgifter om männen. Om du vet vilka de är, ring Efterlyst på 08-702 00 90.

– Polisens bedömning är att det här är en mycket allvarlig situation. Man måste komma ihåg att busschauffören är helt ensam i det här läget, mot de här gärningsmännen som han blir angripen av, säger Jonas Eronen, poliskommissarie på Uppsalapolisen, i TV3:s ”Efterlyst”.


Nyheter från förstasidan

Bard i polisförhör för hets mot folkgrupp

Polisen utreder Alexander Bard för Twitter-inlägget. "Blir det åtal så kan ni ge er fan på att jag tänker snacka."0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.