Bombningen av Landskronas stadshus

Damberg efter bombningen av Landskronas stadshus: "Nu är jag förbannad"

Publicerad 8 augusti 2019 kl 15.17

Inrikes. Sveriges inrikesminister Mikael Damberg (S) säger nu att han är "förbannad" efter att stadshuset i Landskrona under natten utsatts för ett mycket kraftigt bombdåd.

Gilla artikeln på Facebook

Det var strax efter klockan 23 på onsdagskvällen som polisen larmades om en kraftig explosion i centrala Landskrona.

Det visade sig att någon hade bombat självaste stadshuset. Sprängladdningen var extremt kraftig och förstörde en mängd fönsterrutor. Gatan utanför var helt fylld av glaskross. Sprängningen var till och med så kraftig att en stor stenbumling vid byggnaden förstördes. Det var "förödelse" på platsen, har KvP tidigare rapporterat.

Händelsen har nu fått flera personer i sociala medier att likna tillståndet i Sverige vid ett "inbördeskrig".

Även inrikesminister Mikael Damberg är arg.

– Jag har under förmiddagen talat med kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg och ser fram emot att träffas framöver, säger han i ett inlägg på sin Facebook.

– Å regeringens vägnar är det viktigt för mig att markera att när något sådant här inträffar står man som kommun eller lokalsamhälle inte ensam. Likt Torkild och alla Landskronabor är jag förbannad och beslutsam att vi ska göra allt vi kan för att de skyldiga identifieras och lagförs. Angrepp mot vårt öppna samhälle och demokratiska institutioner kommer alltid tas på största allvar. Så sker nu också i Landskrona, fortsätter inrikesministern.

Exakt vad som ligger bakom sprängningen i staden är ännu oklart. En tänkbar orsak är polisens särskilda insats mot kriminella i staden.


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Bluffen håller på att ersätta kristendomen. Globalt prästerskap krävs för att tolka och tämja den hotande katastrofen, skriver Jan Tullberg.0 

Vetenskap

Elchocksbehandling föreslås som enda lösning för att "bota rasism". Forskare vill utrota "fördomar" – med elektriska och magnetiska impulser mot hjärnan.0 Plus

Sömnapné kopplas till cancer hos kvinnor. Två- till trefaldigt ökad risk för cancer bland kvinnor med mer uttalad sömnapné.0 

Kultur

Klottersanerare råkade måla över "konstverk" i Rågsved. Misstog "klassisk muralmålning" för vanligt klotter.0 

Dan Park får fyra månaders fängelse – HD prövar inte fallet. Hårt straff för politiskt inkorrekta skämtbilder.0