Terrorattentatet i Danmark
Dansk polis släppte igår nya övervakningsbilder på den muslimske terrorist som genomförde förra helgens terrordåd.

Dansk polis: Koppling mellan kriminella muslimer och terrorister

Publicerad 21 februari 2015 kl 15.12

Utrikes. Polisen i Danmark uppger att det finns starka kopplingar mellan kriminella muslimska grupper i landet och islamistisk terrorism.

Gilla artikeln på Facebook

Omar Abdel Hamid El-Hussein, den palestinska muslim som förra helgen mördade två och skadade fem i ett terrordåd i Köpenhamn, ingick i det kriminella nätverket "Brothas". Det är sedan tidigare känt att han var dömd för flera våldsbrott, och det är något som polisen menar inte är någon tillfällighet, skriver nyhetsbyrån AP.

– Vi vet att vissa fundamentalistiska grupper fiskar i den dammen, säger Michael Ask på den danska rikspolisstyrelsen.

– Därför att de vet att det där finns unga människor som är sårbara, rotlösa och som saknar en känsla av tillhörighet, en gemenskap, fortsätter han.

Och det finns flera exempel på kriminella invandrare som ansluter sig till muslimska extremister varav flera krigat för Islamiska staten. Två av dem är gängmedlemmarna Ahmed Samsam och Abderrozak Benarabe som uppmärksammades av dansk media när de reste till Syrien 2012. Båda två är nu tillbaka i Danmark och har aldrig utretts för sina eventuella krigsbrott eller övergrepp mot civilbefolkningen.

Kopplingen mellan kriminella muslimer och olika terrorgrupper bekräftas dessutom av den svenske terroristexperten Magnus Ranstorp.

– Vissa av dem använder det som en utgångsstrategi, säger han.

– De lämnar kriminella gäng för en ny tillhörighet, en ny identitet.


Liberala floskeln "Vi är alla afrikaner" utmanas av spektakulärt fynd. Människoliknande varelser i Europa vid en tid då våra påstådda förfäder i Afrika såg ut som apor, enligt ny studie.0 Plus

"Svenska kvinnor är bara bra till en sak." Fick PUT efter första våldtäktsförsöket – nu döms han för fler attacker.0 Plus

Nyheter från förstasidan

SD om mordet: "Svenskfientligheten måste stoppas"

Kommenterar nya uppgifterna om SD-kepsen. "Vilka fruktansvärda handlingar utlänningar är kapabla att begå gentemot svenskar."0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.