Terrorattentatet i Danmark
Omar Abdel Hamid El-Hussein.

500 män kom på danske terroristens begravning

Publicerad 20 februari 2015 kl 21.56

Utrikes. Minst 500 muslimska män kom för att sörja när den misstänkte terroristen Omar Abdel Hamid El-Hussein under fredagen begravdes på en muslimsk gravplats i Brøndby. Det rapporterar den danska nyhetsbyrån Ritzau.

Gilla artikeln på Facebook

22-årige El-Hussein sköts ihjäl av polis i samband med helgens terrordåd i Köpenhamn. Han misstänks ha dödat två personer och skadat en handfull poliser i samband med attentaten.

Många av de hundratals deltagarna på begravningen – samtliga män – var maskerade. Vissa av dem pekade upp mot himlen, medan andra slog sig för bröstet med knytnäven, enligt Ritzau.

– Vad många inte förstår är att man älskar profeten Muhammed högre än sin familj. Därför är det så provocerande när han blir avtecknad, sade en ung man som befann sig på gravplatsen till nyhetsbyrån.


Liberala floskeln "Vi är alla afrikaner" utmanas av spektakulärt fynd. Människoliknande varelser i Europa vid en tid då våra påstådda förfäder i Afrika såg ut som apor, enligt ny studie.0 Plus

"Svenska kvinnor är bara bra till en sak." Fick PUT efter första våldtäktsförsöket – nu döms han för fler attacker.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0