Terrorattentatet i Danmark
Omar Abdel Hamid El-Hussein.

Här är terroristen: Omar Abdel Hamid El-Hussein

Publicerad 16 februari 2015 kl 08.55

Utrikes. Den terrorist som i lördags eftermiddag och natten till söndagen sköt ihjäl två civila och skadesköt fem polismän i ett terrordåd i Köpenhamn har identifierats som 22-årige Omar Abdel Hamid El-Hussein.

Gilla artikeln på Facebook

Det var tidningen Ekstrabladet som avslöjade terroristens identitet igår kväll, kort efter att polisen gått ut med uppgifter om hans ålder och bakgrund. Enligt tidningen släpptes El-Hussein ut från fängelset så sent som för två veckor sedan efter att ha avtjänat ett fängelsestraff för grov misshandel. Han dömdes tll två års fängelse så sent som i december förra året för att ha knivskurit en 19-årig man hösten 2013, men var alltså redan på fri fot igen.

Omar Abdel Hamid El-Hussein var född och uppväxt i Danmark men har trots det varit "innanför radarn" som ett potentiellt hot, uppger den danska säkerhetstjänsten PET. Enligt Ekstrabladet ingick han i den kriminella grupperingen "Brothas".

Idag på morgonen greps och anhölls dessutom två personer i Köpenhamn misstänkta för inblandning i helgens terrordåd. Enligt Ekstrabladet är de misstänkta för medhjälp till mord eftersom se enligt polisen ska ha hjälp El-Hussein att få tag på vapen. Köpenhamnspolisen uppgav idag på morgonen att de båda männen begärts häktade.


Fick orgasm av våldtäkten och stannade kvar för två till. "Tänkte att jag förtjänade det" – nu får Tinder-kvinnan 115.000 kr i skadestånd och mannen fängelse.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Kineser publicerar Bidens sexfilmer

Efter laptopskandalen. Visar crackrökande vicepresidentsonen när han har sex med olika kvinnor.0 Plus

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.