Terrorattentatet i Danmark
Mahmoud Rabea när han greps för andra brott 2007.

Terroråtalad till domaren: "Sug min omskurna k*k"

Publicerad 15 april 2016 kl 19.48

Utrikes. Det gick livat till under rättegången mot en av de muslimska män som misstänks ha medverkat under terrordåden i Köpenhamn förra året. Mahmoud Rabea, 31, kallade bland annat den kvinnliga domaren för "sugga" och "nazisthora".

Gilla artikeln på Facebook

Mahmoud Rabea ska, tillsammans med tre andra män, ha bistått terroristen Omar el-Hussein efter hans attack mot kulturhuset Krudttønden i samband med den svenske konstnären Lars Vilks tal i februari förra året. Enligt åklagaren uppmuntrade de el-Hussein att även attackera synagogan i Krystalgade senare samma dag.

Under rättegången mot 31-åringen i Köpenhamn på fredagen gav rättens ordförande Marianne Madsen en varning till Rabea efter att han hade lett mot sin flickvän.

– Jag har förstått att Mahmoud Rabea har kommunicerat med åhörarläktaren under pausen. Om det händer igen får Rabea lämna rättssalen och följa rättegången från lyssningsrummet, varnade Madsen.

Då fick Rabea, som tidigare varit ledande medlem i ett kriminellt invandrargäng, ett raseriutbrott och skrek att domaren var en "sugga" och "nazisthora", enligt Ekstrabladet. Han uppmanade henne också att suga hans "omskurna k*k".

Mahmoud Rabea kommer till följd av utspelet sannolikt att åtalas för förolämpning, ett brott som är straffbart med upp till sex månaders fängelse. Han får också följa resten av rättegången från ett angränsande rum, enligt Ekstrabladet.


Liberala floskeln "Vi är alla afrikaner" utmanas av spektakulärt fynd. Människoliknande varelser i Europa vid en tid då våra påstådda förfäder i Afrika såg ut som apor, enligt ny studie.0 Plus

"Svenska kvinnor är bara bra till en sak." Fick PUT efter första våldtäktsförsöket – nu döms han för fler attacker.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Staffanstorp, Jönköping, Strömstad, Vänersborg. Klicka för att se de klankriminella i din hemstad – data från polisens hemliga rapport.0 Plus

Vetenskap

8.400 år gammal hund hittad i Sölvesborg. Tros ha begravts med gravgåvor.0 

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0