Dansk tv granskar Obamas retorik

Publicerad 25 mars 2012 kl 18.15

Utrikes.Om du är ett statsöverhuvud på besök i Vita huset så är sannolikheten stor att USA:s president Barack Obama ger dig komplimanger för att få dig att känna dig speciell. Ett inslag i danska tv-programmet Detektor har gått igenom den amerikanske presidentens beröm, som av någon anledning är samma oavsett vem det är som besöker honom.

Gilla artikeln på Facebook

Thomas Buch-Andersen är programledare för Detektor och har i ett inslag belyst president Barack Obamas politiska retorik i sina möten prominenta utländska gäster.

När Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt var på besök i Washington fick hon höra att Danmark är ett land som slår hårdare än sin egen viktklass i internationella sammanhang. Det låter som fint beröm från den amerikanske presidentens sida konstaterar Thomas Buch-Andersen, men avslöjar sen att Barack Obama, som av kritiker kallas för "teleprompterpresidenten", är en mästare på att återanvända ihåliga liknelser.

Det är nämligen inte bara Danmark som slår hårdare än sin viktklass, utan en hel rad andra länder också. Samma länder är även USA:s starkaste allierade.

I alla fall enligt Barack Obama. Eller möjligen hans talskrivare.


Familjen som flydde Sverige

Sverige tvångsplacerade henne hos arabisk bidragsfamilj. Då "kidnappade" pappan sina egna döttrar och flydde landet – nu talar hon ut i utländsk media.0 Plus

Tusentals protesterade på Facebook. Men utpekade mannen får jobba kvar inom staten – trots bildbevis.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Här vägrar Morgan Johansson debattera invandringen med M

M och S satt vid samma bord i SVT-studion. "Ni har bett om att inte få debattera den här frågan med Moderaterna..."0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.