Terrordåden i Bryssel
Mohamed Abrini och Najim Laachraoui.

De kan ligga bakom terrordåden i Bryssel

Publicerad 22 mars 2016 kl 13.03
Av Mattias Albinsson

Utrikes. De två arabiska islamisterna Mohamed Abrini och Najim Laachraoui pekas ut som huvudmisstänkta för morgonens terrordåd i Bryssel, skriver The Telegraph.

Gilla artikeln på Facebook

Abrini, en 30-årig marockansk man, kopplas till terrordåden i Paris i november förra året då 130 människor mördades. Han jagas sedan förra året av polisen i hela Europa och är, enligt den brittiska tidningen, i fokus i jakten på förövarna.

Abrini fångades på bild i sällskap med terrorledaren Salah Abdeslam av en övervakningskamera i Paris ett par dagar innan terrordådet. Abdeslam, som pekats ut som hjärnan bakom terrordåden i november, greps vid en polisrazzia i fredags.

Terrorledare gripen i Bryssel

Kaos på flygplatsen efter terrordådet.

Den andre mannen, 24-årige Najim Laachraoui från Syrien, misstänks även han vara inblandad i morgonens terrordåd. Laachraoui reste tillbaka till Syrien 2013, men återvände till Europa under falskt namn och förklädd som flykting året därpå. Hans DNA har påträffats på de bombbälten som användes vid terrordåden i Paris.

Ryska uppgifter
Ryska medier namnger dock tre andra män, från Vitryssland, som huvudmisstänkta. De tre misstänkta heter Marat Unusov, Ivan Dovbash och Alexey Dovbash och är muslimska konvertiter som, enligt tidningen, tränats till terrorister i Syrien.

I slutet av februari uppges de tre männen ha rest till Belgien och ryska säkerhetstjänsten ska då ha varnat belgiska myndigheter för dem. Det är oklart om varningen någonsin hörsammades.


Familjen som flydde Sverige

Sverige tvångsplacerade henne hos arabisk bidragsfamilj. Då "kidnappade" pappan sina egna döttrar och flydde landet – nu talar hon ut i utländsk media.0 Plus

Befolkningsbytet

Nytt rekord i utvandring. Siffror visar: Så flyr vi när tredje världen flyttar in.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.