Massakern i München


Sabina Sulaj, Dijamant Zabergja (21) och Armela Segashi (14) mördades igår. Foto: Privat.

De flesta av offren för massakern i München var unga invandrare

Publicerad 23 juli 2016 kl 14.40
Av Mattias Albinsson

Utrikes. De flesta av dem som igår kväll föll offer för den iranske massmördaren Ali Sonboly vid Olympiagallerian i München var invandrarungdomar. Det skriver bland annat The Telegraph.

Dela artikeln

De flesta av dödsoffren har nu identifierats. Tre av dem är de kosovoalbanska ungdomarna Sabina Sulaj, Dijamant Zabergja (21) och Armela Segashi (14).

Dijamant Zabergjas pappa Naim syntes under lördagen lägga ned blommor på platsen där hans son bara timmar tidigare mötte en brutal död.

"Med stor sorg vill jag berätta för er att min son Dijamant Zabergja, 21, dödades i München igår", skriver pappan på Facebook.

Bland dödsoffren fanns även tre turkiska tonårsungdomar; Sevda Dag, Can Leyla och Selcuk Kilic. Ett sjunde icke namngivet offer uppges vara en 18-årig invandrare som kommit till Tyskland från eller via Grekland.

Det åttonde dödsoffret var en 15-årig flicka och det nionde en 45-årig kvinna. Åtta av de nio som mördades under Alis vansinnesdåd var alltså mellan 14 och 21 år.

Bortsett från de nio personer som mördades, och den 18-årige gärningsmannen som tog sitt liv efter dådet, vårdas ytterligare 27 personer på sjukhus med svåra skador. För tio av dem är tillståndet kritiskt.

Inga kopplingar till IS
Enligt den brittiska nyhetsbyrån Reuters hade Ali Sonboly inga kopplingar till terrorgruppen Islamiska staten.

Han ska ha varit född och uppväxt i Tyskland i en iransk invandrarfamilj, men hade dubbelt medborgarskap.

Enligt utredarna hade Ali gott om ammunition på sig och hade därför kunnat mörda ännu fler. Han hade mer än 300 kulor på sig i sin ryggsäck och vapen när han tog sitt liv.

Fredagens vansinnesdåd i München är det tredje som drabbar Västeuropa inom loppet av åtta dagar.

I torsdags förra veckan mördades 84 människor i ett terrordåd i Nice och i måndags skadades flera när ett så kallat "ensamkommande flyktingbarn" löpte amok med en yxa på ett tåg i Würzburg i Bayern.


Nyheter från förstasidan

Alla invandringskritiska tidningar blir av med mediestödet

Nya Tider, Bulletin, Insikt24 med flera. Går miste om bidragen med nya mediestödet, som presenteras idag.0 

Ekonominyheter

Prognos: Bostadsbyggandet på fortsatt låga nivåer

Tecken på en liten vändning.. "Men vi är långt ifrån de nivåer som behövs."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.