Donald Trump: Demokraterna styrs av vänsterextremister

Publicerad 3 augusti 2019 kl 02.35

Utrikes. Demokraterna har blivit ett vänsterextremt parti. Det menade USA:s president under ett kampanjtal i Cincinnati.

Gilla artikeln på Facebook

Donald Trump har så smått påbörjat sin presidentvalskampanj inför valet nästa år.

Och under sitt tal i Cincinnati på torsdagen gick han till hårt angrepp mot Demokraterna, som han menar blivit vänsterextremt.

Den senaste tiden har Trump anklagats för "rasism" för sina angrepp mot de fyra kongressledamöterna Alexandria Ocasio-Cortez (AOC), Ilhan Omar, Rashida Tlaib och Ayanna Pressley, eller "The Squad".

Han har också anklagats för detsamma sedan han kallat Baltimore, som styrs av svarta, för ett "råtthål".

Insiktsfulla bedömare menar dock att Donald Trump medvetet gör sådana här utspel för att provocera vänstern och media, och för att få "The Squad" att utstå som Demokraternas antiamerikanska vänsterextrema ansikte utåt inför valet 2020.

Trump har aldrig haft så mycket stöd som han har nu.

– Demokraterna leds nu av fyra vänsterextremister som avvisar allt som vi håller kärt, förklarade han i sitt tal på torsdagen.

– Ingen har betalat så dyrt för extremvänsterns destruktiva agenda som de som lever i vårt lands innerstäder. Vi betalar miljarder efter miljarder, men pengarna stjäls och slösas bort. Det är en skam.

– I ett hundra år har ett parti styrt våra städer. Och titta på dem. Jag kan nämna den ena efter den andra, men det tänker jag inte göra.

– Mordfrekvensen i Baltimore är mycket högre än i El Salvador, Honduras och Guatemala. Jag tror det är högre än... Säg en plats som du tror är ganska illa, säger han till en person i publiken.

– Killen säger Afghanistan. Jag tror det är högre än i Afghanistan, fortsätter Trump. Men om inte så kommer pressen rätta oss imorgon, och anklaga mig för överdrifter.

Donald Trump försvarade också sina åtgärder mot Kina. Enligt honom har Kina tagit otaliga miljarder från USA de senaste åren. Men nu är det slut med det, sade han.

– Vi stoppar stölden! Men de ber för att få en annan president i vårt land, så att de kan fortsätta lura oss som de gjort de senaste 25 åren.


Polisfiasko vid asylboende. Tre kvinnliga poliser och en väktare fick stryk av ensam bråkstake.0 Plus

Sverige byter folk

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Klarnas kreditförluster fördubblade när fler än någonsin söker skuldsanering

Inkassojättens kundförluster 1,2 miljarder.. "Det finns ett stort behov" av att slippa betala i Sverige nu, enligt Kronofogden.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Bekräftades vara äkta – nu tätnar mysteriet. Besättningen berättar om filmerna från närkontakten som militären först försökte mörka.0 Plus

Vetenskap

Forskare: Nymfomani beror på hormonstörning – och kan botas. Svensk upptäckt öppnar för medicin mot beteendet.0 Plus

Kultur

Ledningen vann mot gräsrötterna: SD ska rädda SVT och SR. SD ska "rädda" public service från Moderaterna och KD.0 

Klassiska svenska skillingtryck nu gratis på nätet. Tryckta visorna spelade stor kulturhistorisk roll.0 Plus