USA-valet

Dottern och sonens brandtal till Trump

Publicerad 20 juli 2016 kl 16.40

Utrikes. Donald Trumps son, Donald Trump Jr, hyllas för sitt tal under republikanernas konvent igår. Även yngsta dottern höll ett uppskattat tal.

Gilla artikeln på Facebook

Familjen dök upp som talare där normalt tunga republikaner intar podiet för att tillkännage sitt stöd åt den nye presidentkandidaten genom så kallade endorsement speeches.

I Trumps fall stannade istället stora delar av det republikanska partietablissemanget hemma från partiets konvent i protest mot valresultatet i primärvalen, där Trump tog hem en överlägsen seger. Som ersättning talade dottern Tiffany Trump, 22, och sonen Donald Trump Jr, 38, inför de många miljoner människor som följde republikanernas konvent i direktsändning på någon av tv-jättarna Fox, NBC, ABC eller CBS.

Donald Trump Jr levererade ett mycket effektivt tal som nu hyllas i republikanska medier. I sitt tal tog han upp det hopplösa läge som många menar att USA befinner sig i, och sade att hans far är mannen som kan lösa problemen.

– Befinner oss i ett läge där man har börjat tro att det är omöjligt att lösa stora problem. Så vad vi nu behöver är man som min far, som har en historia av att uppnå det omöjliga, sade Trump Jr bland annat i talet.

Han beskrev sin pappa som en vanlig man från Queens som fick höra att det var omöjligt för honom att ge sig in och konkurrera med fastighetshajarna i storstaden.

– Men istället för att ge upp så ändrade han New Yorks skyline, sade Trump Jr under talet, och hävdade att han noterat hur hans pappa skiner upp och får något särskilt i blicken när någon påstår att något är omöjligt.

– Jag såg den blicken för inte så länge sedan. Det var ett år sedan, när folk sa åt honom att han inte kan lyckas inom storpolitiken. Och här står vi nu, konstaterade Donald Trump Jr.


SD-topparnas kärlek allt annat än besvarad. Regeringen i Israel vägrar att ens vistas i samma rum som "nynazistiska" svenska partiet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.