Schweiz folkomröstar om invandring
Lantbruksingenjören Andreas Thommen , advokaten Cornelia Keller, Sabine Wirth och matematikdoktorn Benno Büeler är några av Ecopops frontpersoner. Bakgrundsbilden med ett överbebyggt Schweiz är hämtad från Ecopops kampanjmaterial.

Ecopop: Vi skjuter bara problemen på framtiden

Publicerad 30 november 2014 kl 17.13

Utrikes. Den schweiziska miljögruppen Ecopop tackar för det stöd man fick i dagens folkomröstning, som miljögruppen förlorade. Samtidigt påpekar man att problemen inte försvinner bara för att man ignorerar dem.
"Vi beklagar att förespråkarna för obegränsad befolkningstillväxt vann denna omröstning", skriver de i ett uttalande.

Gilla artikeln på Facebook

Ecopop-initiativets nederlag i den schweiziska folkomröstningen idag blev större än väntat. En opinionsmätning som genomfördes så sent som förra veckan visade att Ja-sidan knappat in på nej-sidans försprång och att så mycket som fyra av tio schweizare tänkte rösta ja.

Men när rösterna började redovisas runt lunchtid idag stod det ganska snart klart att Ecopop-initiativet förlorat stort. Knappt en fjärdedel av de röstande stöder förslaget om att begränsa befolkningstillväxten i Schweiz av hänsyn till miljön. Framförallt ville Ecopop kraftigt minska invandringen till Schweiz för att på så sätt hejda befolkningsökningen.

Ecopop passar på att tacka för det stöd som man, trots allt, fått i dagens folkomröstning där över 550.000 schweizare stödde organisationens medborgarinitiativ.

"Vi tackar alla dem som har stöttat oss. Vi tackar även alla de ja-röstare som, trots överväldigande motpropaganda, modigt stod upp för ett mer hållbart Schweiz och en mer hållbar värld", skriver organisationen i ett uttalande på sin hemsida.

Ecopop skriver även att de "beklagar att förespråkarna för obegränsad befolkningstillväxt vann denna omröstning" och att frågan inte är avgjord bara för att man förlorade folkomröstningen idag.

"Befolkningstillväxten kommer fortfarande, liksom all materiell tillväxt, en dag avstanna. Frågan är inte om, utan när och under vilka omständigheter det kommer ta stopp".


Coronavaccin

Blodbad vid jättelikt invandrarbråk. Migrationsverkets beslut: "Omänskligt" att skicka afghanen tillbaka till Ungern trots avslag på asylsökan.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Irak börjar ta hem medborgare från vitryska gränsen

Ordnar en återresa åt de som gett upp. "Irak kommer att ordna ett första flyg för de som önskar återvända frivilligt".0 

Ekonominyheter

Biden försöker sätta kommunist på tung finanspost

Tunga protester från delstaterna och republikaner.. Vita huset vill att bankiren Saule Omarova tar över myndigheten OCC.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.