Pride Stockholm
KD får sitt svagaste stöd någonsin efter att Ebba Busch Thor lovat att delta i Prideparaden.

Efter Pridesatsningen – KD får sämsta resultatet någonsin

Publicerad 30 juni 2016 kl 09.48

Inrikes. Socialdemokraterna ökar kraftigt i Novus senaste opinionsmätning som publiceras av TV4. Värre är det för Kristdemokraterna som efter det kontroversiella Prideutspelet får sitt sämsta stöd någonsin i en Novusmätning.

Gilla artikeln på Facebook

I mitten av juni meddelade KD-ledaren Ebba Busch Thor att hon kommer gå med i den årliga Prideparaden. Beslutet att delta i det kulturmarxistiska evenemanget var inte förankrat hos partiet utan ett beslut hon tagit helt på egen hand.

Skälet ska ha varit att hon efter den islamistiska massakern mot en gayklubb i Orlando för tre veckor sedan ville visa att hon stor upp för ”allas lika värde”.

Hård kritik mot Pridedeltagande
Men alla kristdemokrater är inte lika övertygade om att Prideparaden är rätt forum för det nominellt kristna partiet. Såväl partiets gräsrötter som kristna debattörer har rasat mot Busch Thors Pridedeltagande.

Tidningen Världen Idag ställde sig häromveckan frågan varför Busch Thor väljer att delta i en politisk manifestation som går stick i stäv med många av de värderingar Kristdemokraternas medlemmar beslutat.

”Kärnfamiljen och den så kallade heteronormen är högvilt under [pride]veckan och skadeskjuts med full kraft. Queerideologi och relationsanarki blandas med allehanda politiska krav, som i de allra flesta fallen är på direkt kollisionskurs med Kristdemokraternas partiprogram”, skriver tidningens ledarskribent Lukas Berggren i en artikel.

Han ger heller inte mycket för KD-ledarens påstående om att deltagandet i Pride handlar om allas lika värde.

”Pridefestivalen är nämligen ingen allmän manifestation om ’alla människors lika värde’, hur gärna arrangören och andra än vill framställa den så. Den är ungefär lika opolitisk som ett första maj-tåg i Vänsterpartiets regi, skriver han”.

”Aktivt motarbeta KD”
Också från den kristna bloggosfären får Ebba Busch Thor hård kritik. Den katolske bloggaren Mikael Karlendal säger att partiet borde ”morska upp sig och ta strid” istället för att försöka anpassa sig till rådande kulturmarxistiska värderingar.

Om Busch Thor inte ändrar sig om att delta i Prideparaden kommer han ”aktivt motarbeta” KD i nästa val.

”Då kan jag lika gärna rösta på ett annat parti vars partiledare går i Pridetåget, men som inte hycklande kallar sig kristdemokratiskt och därigenom gör anspråk på att vila på kristna värderingar”, skriver han.

Moderaterna tappar
Förutom Socialdemokraternas uppsving och KD:s bottenrekord sker den största förändringen hos Moderaterna som tappar knappt två procent i mätningen. Sverigedemokraterna ökar marginellt.

fördelas väljarstödet (förändring inom parentes):

S 26,2 (+2,4)
V 7,5 (-0,2)
MP 4,3 (-0,2)
M: 26 (-1,9)
L 5 (-0,6)
C 6,7 (+0,3)
KD 2,8 (-0,4)
SD 18,2 +0,4
FI 2,4 +0,2


Nyheter från förstasidan

Terrormotivet i Vetlanda: "Någon kränkte Allah"

Sultani berättar själv i förhör. Men ändå åtalas mannen inte för terroristbrott.0 

Ekonominyheter

Svenskar lånar för att betala sina skulder

Hamnar sedan hos Kronofogden.. Låntagare löser små låneskulder med större lån, som nu hamnar hos Kronofogden0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.