Eliassons julsemester

Eliasson: "Nödvändigt" för mig att fira jul på Kanarieöarna

Publicerad 3 januari 2021 kl 09.17

Inrikes. Den skandalomsusade MSB-chefen Dan Eliasson försvarar nu sitt beslut att flyga till Kanarieöarna på julsemester – trots att den egna myndigheten avråder från sådana onödiga resor.

Gilla artikeln på Facebook

– Jag har avstått väldigt många resor under den här pandemin, men den här tyckte jag var nödvändig, säger Dan Eliasson till Expressen.

Det var tidigare i veckan som det kom fram att Eliasson, som är generaldirektör för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, hade setts av vittnen ombord på ett plan på väg till Las Palmas. Planet lyfte den 19 december.

MSB vägrade att uttala sig om julresan "av säkerhetsskäl". Men nu försvarar Dan Eliasson själv sin semester, som han påstår ha varit "nödvändig".

Den 59-årige toppbyråkraten hänvisar till att hans dotter vistas på Kanarieöarna och att han firade jul med henne.

– Vi ska alltid undvika onödiga resor. Jag har ställt in väldigt många resor. Men den här gången kände vi att vi ville fira jul tillsammans, säger han till Expressen.

På MSB:s egen sajt krisinformation.se står följande att läsa:

"Försök att begränsa ditt kollektiva resande så mycket som möjligt. En transport bidrar inte i sig till smittspridning, men det finns en risk vid möten under resans gång och på resmålet. Inför kommande ledigheter och under julen är det viktigt att tänka igenom om planerade resor verkligen är nödvändiga att genomföra."


Man hittades död i öknen. Ska ha försökt våldta åsna som sparkade bakut, enligt uppgifter i sociala medier.57 Plus

Nya Sverigebilden

Kommer tvingas bryta sin passunion med Sverige, enligt dansk toppolitiker. Som arabland kommer Sverige inte längre ha mycket gemensamt med Danmark, menar hon.0 Plus

Skräckinjagande ljuden beskrivs som vrål från en drake. Tusentals samlades för att hitta varelsen som ger ifrån sig lätet.0 Plus

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Mer från Inrikes

Vetenskap

Psykiatrivarningen: Viruset kan utlösa psykos. Coronalarm från Akademiska sjukhuset.0 

Han blir yngst hittills i rymden. Slår rysk kosmonaut med sju år.0 

Kultur

Kurt Westergaard död. Danske Muhammedtecknaren avliden.0