Eliassons julsemester

"Tack och hej": Dan Eliassons meddelande till MSB-personalen

Publicerad 7 januari 2021 kl 19.45

Inrikes. Dan Eliasson har skickat ett brev till medarbetarna på MSB i samband med att han avgår från posten som generaldirektör. Han uppger att han har valt att "prioritera familjen", rapporterar Dagens Nyheter.

Gilla artikeln på Facebook

"När jag satte mig på planet strax före jul var det efter noga överväganden. Mitt val då var att prioritera familjen", skriver Eliasson till medarbetarna, enligt DN.

Det interna meddelandet med rubriken "Tack och hej" skickades på onsdagen, i samband med att den S-märkte toppbyråkraten lämnar posten som generaldirektör för MSB efter sin upp­märk­sam­made skandalresa till Kanarie­öarna.

"Min familjs väl och ve är prioriterat för mig som för de flesta av oss, därav mitt beslut att resan var nödvändig för att fira julen med min familj. Min familj testades före avresan. Vi är inte del av en riskgrupp. Tyvärr är många andra det med följd att begränsningar slår hårdare för många, främst äldre", skriver Dan Eliasson vidare.

Han uppger sig ha förståelse för att resan väckt reaktioner:

"Jag kan förstå det, inte minst mot bakgrund av att många äldre personer inte har kunnat träffa sina barn och barnbarn under pandemin. Det finns många far- och morföräldrar som inte fått krama om sina barnbarn på nästan ett år."

Efter avgången flyttas Dan Eliasson istället till den så kallade elefantkyrkogården – vilket innebär att han kommer ha kvar titeln som "generaldirektör" i Regeringskansliet och ha en bibehållen månadslön på 162.500 kronor, vilket motsvarar cirka 8.000 kronor per arbetsdag.

I det interna meddelandet hävdar Eliasson att han avgår "av respekt för er mina kollegor på MSB som behöver fokusera på att hantera pandemin och inte att krishantera för en GD".

MSB meddelade under dagen att Eliasson ersätts av Camilla Asp, som blir vikarierande generaldirektör. Asp kommer senast från sin tjänst som chef för avdelningen för krisberedskap och civilt försvar på MSB.


Coronavaccin

"Vad håller du på med jävla somalier?" Borlänge-familjen vågade inte bo kvar efter mardrömslika upplevelsen.0 Plus

Asylkaoset

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Bilder från grannar avslöjar. Nu oroar sig grannarna i den lilla dalaorten Gagnef.0 

Vetenskap

Här invigs världens snabbaste tåg i Kina. Video: Futuristiska svävande supertåget lämnar fabriken.0 Plus

Psykiatrivarningen: Viruset kan utlösa psykos. Coronalarm från Akademiska sjukhuset.0 

Kultur

"Rasistisk" utställning blev stor succé. Norska konststudenterna jagas av extremvänstern.0 

Kurt Westergaard död. Danske Muhammedtecknaren avliden.0