Eliassons julsemester

"Tack och hej": Dan Eliassons meddelande till MSB-personalen

Publicerad 7 januari 2021 kl 19.45

Inrikes. Dan Eliasson har skickat ett brev till medarbetarna på MSB i samband med att han avgår från posten som generaldirektör. Han uppger att han har valt att "prioritera familjen", rapporterar Dagens Nyheter.

Gilla artikeln på Facebook

"När jag satte mig på planet strax före jul var det efter noga överväganden. Mitt val då var att prioritera familjen", skriver Eliasson till medarbetarna, enligt DN.

Det interna meddelandet med rubriken "Tack och hej" skickades på onsdagen, i samband med att den S-märkte toppbyråkraten lämnar posten som generaldirektör för MSB efter sin upp­märk­sam­made skandalresa till Kanarie­öarna.

"Min familjs väl och ve är prioriterat för mig som för de flesta av oss, därav mitt beslut att resan var nödvändig för att fira julen med min familj. Min familj testades före avresan. Vi är inte del av en riskgrupp. Tyvärr är många andra det med följd att begränsningar slår hårdare för många, främst äldre", skriver Dan Eliasson vidare.

Han uppger sig ha förståelse för att resan väckt reaktioner:

"Jag kan förstå det, inte minst mot bakgrund av att många äldre personer inte har kunnat träffa sina barn och barnbarn under pandemin. Det finns många far- och morföräldrar som inte fått krama om sina barnbarn på nästan ett år."

Efter avgången flyttas Dan Eliasson istället till den så kallade elefantkyrkogården – vilket innebär att han kommer ha kvar titeln som "generaldirektör" i Regeringskansliet och ha en bibehållen månadslön på 162.500 kronor, vilket motsvarar cirka 8.000 kronor per arbetsdag.

I det interna meddelandet hävdar Eliasson att han avgår "av respekt för er mina kollegor på MSB som behöver fokusera på att hantera pandemin och inte att krishantera för en GD".

MSB meddelade under dagen att Eliasson ersätts av Camilla Asp, som blir vikarierande generaldirektör. Asp kommer senast från sin tjänst som chef för avdelningen för krisberedskap och civilt försvar på MSB.


SD-topparnas kärlek allt annat än besvarad. Regeringen i Israel vägrar att ens vistas i samma rum som "nynazistiska" svenska partiet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Knark ett problem på flera banker

"De flesta" svenska banker anlitar experter på droghantering.. Används för att sova, komma upp på morgonen, prestera bättre och klara vardagslogistiken.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Spotify och P3 i all ära. Men varför låter föräldrar sina barn lyssna på sånt här?0 

Därför glorifierar etablissemanget våldet i "orten". Joakim Andersen om Einárs död och den liberala medelklassens små psykopatologier.0 Plus

Mer från Inrikes

Riksåklagaren överklagar våldtäktsdom till HD

Ung kvinna våldtogs under knivhot.. Inte grovt brott, ansåg både tingsrätten och hovrätten.0 

Här blir guvernören misshandlad på scenen

Dramat i Iran fångat på film.. Angriparen kränkt för att hans fru blev vaccinerad av manlig läkare.0 

Vetenskap

Vikingar bodde i Amerika år 1021. Byggde hus på kontinenten för exakt 1.000 år sedan.0 

Gåtan löst: Där och då tämjdes de första hästarna. Gamla teorin om indoeuropéerna stämde.0 

Kultur

Rapparen: Spotify "en väg in i kriminalitet". "Det största du kan vara är en gangster med mikrofon".0