Islamiska staten
En båtlast med afrikaner som hoppas på ett bättre liv i Europa.

En båt kommer lastad – med terrorister?

Publicerad 18 februari 2015 kl 13.50

Utrikes. Islamiska staten i Libyen planerar enligt nya sensationella uppgifter svämma över Europa med terrorister och militanta islamister via den ström av araber och afrikaner som varje år tar sig till Europa med båt.

Gilla artikeln på Facebook

De sensationella uppgifterna avslöjades igår av tidningen The Telegraph som citerar intern korrespondens inom den fruktade terrorgruppen. På agendan just nu är att ta över Libyen för att kunna använda landet som språngbräda för en väpnad offensiv mot Europa.

I år beräknas 200.000 araber och afrikaner korsa Medelhavet med många gånger sjöodugliga båtar för att försöka ta sig till i första hand Italien. Den aldrig sinande strömmen av invandrare ser IS som ett gyllene tillfälle för att smuggla med terrorister till Europa då migrationsmyndigheterna ofta är överbelastade och kontrollen av dem som släpps in många gånger är obefintlig.

Planen är att terroristerna därefter ska genomföra terrordåd och andra väpnade aktioner i Europa och sprida terror och ond bråd död bland européerna.

– Om Allah vill så kommer vi att inta Rom, sade en maskerad islamist i en nyligen släppt video.

En av dem som varnar européerna för den stundande faran är Nasser Kamel, Egyptens ambassadör i Storbritannien. Han kallade nyligen båtarna för "båtar fulla av terrorister" och uppmanade européerna att agera snarast.

– De där båtarna som används för invandringsändamål och som försöker korsa Medelhavet ... under de kommande veckorna, om vi inte agerar tillsammans, så kommer de att vara fulla av terrorister också, sade han.

Kamels uttalande kommer efter att den italienska kustbevakningen under helgen räddat närmare 2.200 araber och afrikaner ur Medelhavet under en 24-timmarsperiod.

Uppgifterna som publicerades i The Telegraph igår och IS planer på att skapa "kaos i södra Europa" har chockat inte minst italienarna. Under förra året korsade 170.000 araber och afrikaner Medelhavet med båt, många av dem tog sig till den lilla italienska ön Lampedusa där situationen sedan länge är mycket ansträngd.


Ekonominyheter

Mycket bidrag i Teslas omsättning

Säljer "utsläppsrätter" istället för bilar.. Statliga subventioner bakom framgångssagan Elon Musk.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.