Coronavaccin
Kommissionens ordförande Ursula von der Leyen har hamnat i blåsväder efter att ha vägrat lämna ut sina sms med Pfizers vd.

EU-åklagare inleder brottsutredning om vaccineringen mot covid-19

Publicerad 14 oktober 2022 kl 20.33

Utrikes. Efter att EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen vägrat lämna ut sina sms med Pfizers vd bekräftar nu EU:s åklagarmyndighet EPPO att en brottsutredning har inletts med anledning av vaccininköpen under coronapandemin.

Dela artikeln

Det är oklart om utredningen rör Ursula von der Leyen eller någon annan EU-höjdare, men EPPO är ett åklagarkontor som sysslar med högnivåkorruption inom unionen och dess olika organ.

"Den europeiska åklagarmyndigheten (EPPO) bekräftar att den handlägger en pågående utredning om inköpen av covid-19-vaccin i EU. Denna exceptionellt ovanliga bekräftelse efter ett extremt högt allmänintresse i frågan. Inga ytterligare detaljer kommer att offentliggöras i detta skede", skriver EPPO i ett pressmeddelande.

Många reagerade när EU-kommissionen tog fram särskilda vaccinpass och en rad andra tvångsåtgärder när den förhållandevis milda virusvarianten omikron redan hade tagit över i unionen. Dödligheten i sjukdomen hade då fallit långt under den nivå som gäller för vanlig influensa.

De vacciner som berättigade EU-invånare till vaccinpass var dessutom förhållandevis ineffektiva mot omikron.

EU-kommissionen tillbakavisade dock alla spekulationer om korruption och hävdade istället att det omfattande vaccinprogrammet var medicinskt motiverat.


Så dog soldaterna för "flickskolor" i Afghanistan. Svenska medier sålde in kriget – med hundratusentals döda – som ett feministprojekt.0 Plus

Coronavaccin

Läkare och makthavare hängdes 1948. Här är okända dokumentet som klassar tvångs­vaccinering som brott mot mänskligheten – än idag.0 Plus

Portabel "skyddskupol" skyddar styrkorna på marken. Samtidigt storsatsar Sverige på föråldrade amerikanska Patriot-system.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Lämnar SD efter Expressens bluffdrev

Tog skämt ur sitt sammanhang. Nu lovar Alexander Edbom att stämma vänstertidningen.0 

Ekonominyheter

Klart: Personer födda 1957 kompenseras

Så mycket får du – om du är född rätt år.. Årskullen har missgynnats av skattelagstiftningen och höjda åldersgränser.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.