Coronavaccin

Florida varnar för vaccinerna mot corona

Publicerad 19 februari 2023 kl 11.12

Vetenskap. I den amerikanska delstaten Florida med 22 miljoner invånare ökade antalet rapporterade livshotande skador i samband med vaccinering med 4.400 procent under 2021, när vaccinprogrammet mot covid-19 sjösattes i delstaten. Nu släpper Floridas vårdmyndighet en varning för att vaccinerna inte är säkra och kräver att den federala smittskydds­myndigheten CDC ser över sina riktlinjer.

Dela artikeln

Efter att årligen ha fått in mellan 626 och 2.480 rapporter om misstänkta vaccinskador mellan 2006 och 2020 steg antalet rapporterade fall plötsligt till 41.473 efter att mRNA-vaccinerna mot covid-19 börjat nå mottagarna.

När det gäller livshotande skador noterades en ökning med 4.400 procent, enligt delstatens vaccin­skade­databas VAERS.

"Detta är en ny ökning som inte sågs under 2009 års vaccinprogram mot H1N1 (svininfluensan, FT:s anm.). Det finns behov av ytterligare, icke-partisk, forskning för att bättre förstå covid-19-vaccinernas kort- och långsiktiga effekter", skriver hälsomyndigheten.

Bells pares, hjärtstopp, hjärninflammation
Myndigheten hänvisar till tre studier som visat att covid-19-vaccinerna kan leda till allvarliga biverkningar såsom koagulationsrubbningar, akuta hjärtskador, Bells pares och hjärninflammation hos en av 550 individer, vilket är "mycket högre än andra vacciner".

Det finns även fall av akuta hjärtstillestånd och andra akuta hjärtrisker i samband med covid-19-vaccinering, enligt en annan studie som myndigheten hänvisar till.

Slutligen finns preliminära bevis, enligt en tredje studie, för ökad risk för både kranskärlssjukdom och hjärt- och kärlsjukdom.

Delstatschefsläkaren i Florida har nu skrivit ett brev till den federala smittskydds­myndigheten CDC där man delar med sig av sina data och uppmanar CDC att ändra sina riktlinjer och ta hotet från vaccinskador på större allvar.

"Överger sunt förnuft"
CDC har i sin tur försvarat sig med att skriva på sin hemsida att det inte är "bevisat" att det är covid-19-vaccinerna som har orsakat den stora ökningen av livshotande tillstånd. Bara för att händelserna korrelerar tidsmässigt så betyder det inte att de har ett samband, enligt CDC.

CDC:s inställning till bevisbördans placering är förhållandevis ny, då det fram till 2020 ansågs vara ett läkemedelsföretag som måste bevisa att ett nytt läkemedel är säkert innan läkemedlet fick föras ut på marknaden.

Med pandemin ändrades detta dock till en ordning där läkemedelsföretag får föra ut oprövade vacciner på marknaden och först därefter kan de dras tillbaka, om forskare och allmänheten lyckades bevisa att de är farliga.

Det är i denna senare bedömning som CDC, om man får tro Floridas myndigheter, tillämpar allt för höga beviskrav. CDC utgår helt enkelt från att vacciner är säkra och effektiva trots massiva mängder rapporterade biverkningar. Och det strider mot sunt förnuft, enligt Floridas överläkare Joseph A. Ladapo, som är den högsta chefen för delstatens vårdmyndighet.

"Vi har sett en 1.700-procentig ökning av misstänkta biverkningar i våra rapporteringssystem. Låter det säkert och effektivt? Bara för att 'korrelation ≠ kausalitet' så ska vi inte överge sunt förnuft", skriver Ladapo på Twitter.


Så dog soldaterna för "flickskolor" i Afghanistan. Svenska medier sålde in kriget – med hundratusentals döda – som ett feministprojekt.0 Plus

Coronavaccin

Läkare och makthavare hängdes 1948. Här är okända dokumentet som klassar tvångs­vaccinering som brott mot mänskligheten – än idag.0 Plus

Portabel "skyddskupol" skyddar styrkorna på marken. Samtidigt storsatsar Sverige på föråldrade amerikanska Patriot-system.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Lämnar SD efter Expressens bluffdrev

Tog skämt ur sitt sammanhang. Nu lovar Alexander Edbom att stämma vänstertidningen.0 

Ekonominyheter

Klart: Personer födda 1957 kompenseras

Så mycket får du – om du är född rätt år.. Årskullen har missgynnats av skattelagstiftningen och höjda åldersgränser.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.