Fria Tider granskar tiggeriet
Polisen twittrar om gripandet.

EU-migranter greps – inbrottsvåg upphörde

Publicerad 7 mars 2015 kl 17.13

Inrikes. En inbrottsvåg som den senaste tiden drabbat framförallt villaägare i Bromma i västra Stockholm uppges nu vara över efter att polisen gripit två romer från Rumänien, så kallade EU-migranter.
– Efter det så har vi fått en kraftig nedgång, säger polisen till Fria Tider.

Gilla artikeln på Facebook

För drygt två veckor sedan grep polisen två tjuvar, så kallade EU-migranter, som specialiserat sig på att begå villainbrott i västra Stockholm. Totalt drabbades ett femtontal villaägare innan polisen lyckades gripa de båda tjuvarna i samband med ett villainbrott i Bromma – ett inbrott som polisen inte tror är det enda som de båda gripna gjort sig skyldiga till.

– Det har samma modus som de flesta inbrotten har haft i Bromma, säger Tommy Stjärnelans på polisen i Västerort till Fria Tider.

– Det är ju väldigt intressant för nu har ju inbrotten faktiskt minskat väldigt mycket i vårt område Bromma, efter det så har vi fått en kraftig nedgång, fortsätter han.

Han berättar även för Fria Tider att de båda gripna tjuvarna inte är svenskar, utan att de är så kallade EU-migranter eller EU-medborgare.

– De var inte svenskar, de var EU-medborgare, säger han.

Enligt uppgifter från tingsrätten som Fria Tider tagit del av är de båda gripna två romska män från Rumänien som är 26 respektive 24 år gamla. Den ene av männen har erkänt ytterligare ett inbrott i Bromma i början av februari månad och är dessutom, enligt åklagaren, tidigare dömd för "likartad brottslighet" i Italien.


Coronavaccin

"Vad håller du på med jävla somalier?" Borlänge-familjen vågade inte bo kvar efter mardrömslika upplevelsen.0 Plus

Asylkaoset

Nyheter från förstasidan

EU:s plan på att införa vaccinpass i vinter – från 2018

Slog fast politiken – för tre år sedan. Lågt innan corona beslutade byråkraterna om "gemensamt vaccinpass" i hela EU.0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.