Sveriges nya adel
Konferenshotell blir flyktinghotell. Migrationsverket har abonnerat hotellanläggningen Marsviken, som nu blir exklusivt gratisboende för illegalt invandrade asylsökare från tredje världen.

Exklusivt golfhotell blir lyxigt asylboende

Publicerad 24 oktober 2013 kl 08.02

Inrikes.Marsviken golf- och konferenshotell i Nyköping har hastigt förvandlats till ett asylboende. Hotellets populära julbord kommer i år att ställas in när Migrationsverket istället låter 110 asylsökare flytta in i de smakfullt inredda lokalerna.

Gilla artikeln på Facebook

Kontraktet gäller från och med den här veckan och inom kort kommer de första asylsökarna att flytta in i anläggningen, som är exklusivt utrustad med en Krav-märkt restaurang "i världsklass", spa och relaxavdelning med ångbastu, bubbelbad och ett nyinrett filmrum med storbildsduk.

Marsviken är bland annat känd för sitt traditionella julbord, som i år kommer att vara stängt för externa gäster på grund av att Migrationsverket nu gör om hela lyxanläggningen till ett gratisboende för asylsökare från bland annat Syrien som tagit sig illegalt till Sverige med hjälp av människosmugglare.

Bara för asylsökarnas gratis måltider på hotellet betalar Migrationsverket enligt upphandlingsavtalet, som Fria Tider tagit del av, 121 kronor per dygn och person – något som kan jämföras med svenska skolluncher, som i genomsnitt kostar nio kronor per elev.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Trump: "Europa måste ta tillbaka sina IS-terrorister"

Hotar på nytt att "släppa loss" dem i Europa. "USA kommer inte placera dem i Guantanamo i 50 år och betala för det."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Bluffen håller på att ersätta kristendomen. Globalt prästerskap krävs för att tolka och tämja den hotande katastrofen, skriver Jan Tullberg.0 

Vetenskap

Elchocksbehandling föreslås som enda lösning för att "bota rasism". Forskare vill utrota "fördomar" – med elektriska och magnetiska impulser mot hjärnan.0 Plus

Sömnapné kopplas till cancer hos kvinnor. Två- till trefaldigt ökad risk för cancer bland kvinnor med mer uttalad sömnapné.0 

Kultur

Klottersanerare råkade måla över "konstverk" i Rågsved. Misstog "klassisk muralmålning" för vanligt klotter.0 

Dan Park får fyra månaders fängelse – HD prövar inte fallet. Hårt straff för politiskt inkorrekta skämtbilder.0