Foto: Moonfaceonline/Commons

Facebook på krigsstigen mot konservativa

Publicerad 23 mars 2012 kl 11.09

Kulturnyheter.Under många år var Facebook helt dominerat av vänstern, ungefär som svenska Wikipedia. Men när sajten växte till en av de största webbplatserna i världen, ökade antalet konservativa också. Nu verkar det dock som att Facebook har tröttnat, och i veckan gjorde man en räd mot konservativa och invandringskritiska Facebook-grupper.

Gilla artikeln på Facebook

För några dagar sedan började Facebook en massiv utrensning av konservativa. Facebook började ta bort konservativa Facebook-grupper och konton för användare som regelbundet postade konservativa nyheter. De flesta raderingar skedde utan förvarning eller förklaring.

En av de organisationer som fått sin sida på Facebook stängd är amerikanska CofCC, Council of Conservative Citizens. Strykningen inträffade sent i går kväll utan förvarning eller förklaring alls, skriver organisationen på sin hemsida.

Baserat på e-post som tagits emot av personalen på CofCC.org uppskattar organisationen det totala antalet konservativa som tagits bort från Facebook under de senaste dagarna till tusental.

De flesta säger att de planerar att starta ett nytt konto. Facebook är så stort att konservativa inte vill missa chansen att nå ut till människor på webbplatsen.


Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.