Centern och pedofilerna

Federley träffade pedofilen på Grindr

Publicerad 28 november 2020 kl 11.42

Inrikes. Den 42-årige Örebropedofil som Fredrick Federley flyttat ihop med på en gård i Dalarna ska ha inlett sina kontakter med toppolitikern via dejtingappen Grindr, skriver Stoppa Pressarna idag.

Gilla artikeln på Facebook

Enligt nöjessajten är Grindr en app som homosexuella använder för att se andra homosexuella som finns i närheten så att man kan träffas snabbt och ha sex.

En vän till Federley uppger nu för Stoppa Pressarna att pedofilen och politikern fann varandra på just Grindr.

Boende i dalaorten Björbo, där Federleys gård ligger, har också talat med Stoppa Pressarna.

– Vi har inte blivit riktigt kloka på det här, mannen har känts heterosexuell men ändå valt att leva med Fredrick. Vi har trott att mannen har varit något av en sol-och-vårare, säger en av dem till sajten.

Flera källor uppger också att Federley tidigt kände till mannens omfattande sexualbrottslighet, och berättade för omgivningen att hans sambo "suttit inne". Mannen hade avtjänat ett nioårigt fängelsestraff för 22 barnvåldtäkter när han flyttade ihop med Federley.

En kort tid före Stoppa Pressarnas avslöjande gick Centerpartiets ordförande Annie Lööf ut i Expressen med en debattartikel där hon krävde ökad jakt på pedofiler. Artikeln har tolkats som ett försök till så kallad "damage control" från partiledarens sida, efter att Stoppa Pressarna börjat ringa runt och ställa frågor.


Polisfiasko vid asylboende. Tre kvinnliga poliser och en väktare fick stryk av ensam bråkstake.0 Plus

Har gripits för grov misshandel. Men polisen uppger sig ha förståelse för pappans agerande.0 Plus

Åldringen hittades dumpad i skogsdunge. Men Muhammed är fri igen efter ett mycket kort straff – och vill göra politisk karriär.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Profilerna sågas. K-G Bergström: "Pinsamt dålig allmänbildning."0 

Mer från Inrikes

Vetenskap

Svenskarnas fynd: 3.300 år gammal guldskatt. Lyckades tyda meddelande på mångtusenårigt sigill.0 Plus

Kultur

Vänsterregissören om sina homosexuella övergrepp: "Gjorde fel". Staffan Hildebrand ångrar sex med 13-åring.0 

Kritiken: Notre Dame görs om till "politiskt korrekt Disneyland". "Upptäcktsspår" med fokus på Afrika, "modern konst" och ljudeffekter.0