Filipstad
Strandvägsskolan i Filipstad. Kommunalrådet Åsa Hååkman-Felth (S) anklagar föräldrarna, som kräver folkomröstning, för att vara rasister och antidemokrater.

Filipstad får folkomrösta om tvångsintegration – när det redan är för sent

Publicerad 4 april 2021 kl 19.32

Inrikes. Vänsterstyret i Filipstad har beslutat att invånarna ska få folkomrösta om huruvida svenska elever ska tvångsblandas med invandrarelever. Men först efter att tvångsblandningen redan genomförts, rapporterar Aftonbladet.

Gilla artikeln på Facebook

I "integrationens" namn tänker politikerna i Filipstad från S och V slå i hop två skolor.

På Åsenskolan har var femte elev utländsk bakgrund, enligt Skolverkets statistik. På Strandvägsskolan har istället hela 57 procent av eleverna utländsk bakgrund.

Åsenskolan ska läggas ned, och de svenska eleverna tvingas istället gå på Strandvägsskolan.

De svenska elevernas föräldrar är som väntat inte överförtjusta i idén om tvångsblandningen – även om vissa föräldrar själva påstår att kritiken handlar om att de inte vill att deras barn ska behöva passera en riksväg.

– Aftonbladet har tagit saker ur sitt sammanhang och satt rubriker och annat för att vinkla det till något annat, sade en av föräldrarna till Fria Tider häromdagen.

Föräldrarna har också kämpat för att få till en folkomröstning om frågan. De lyckades samla in 1.000 namnunderskrifter, vilket är tillräckligt för att folkomröstningen ska hållas.

S-toppen: "Odemokratiskt"
Nu kommer beskedet från de styrande vänsterpolitikerna att folkomröstningen visserligen blir av. Men först i oktober – efter att skolorna redan har slagits ihop.

Kommunalrådet Åsa Hååkman-Felth (S) förklarar att hon och de andra styrande politikerna anser att det är "orimligt med en folkomröstning". Hon rasar samtidigt mot föräldrarna, som hon pekar ut som rasister och antidemokrater.

– Föräldrarna vill verkligen inte att barnen ska umgås med barn av utomeuropeisk härkomst, och det tycker jag är en farlig och odemokratisk väg att gå, säger Hååkman-Felth till Aftonbladet.


Tusentals protesterade på Facebook. Men utpekade mannen får jobba kvar inom staten – trots bildbevis.0 Plus

Afghanerna våldtog flickor. Ett av offren försökte ta sitt liv efter övergreppen – men våldtäktsmännen får milda straff.0 Plus

Nyheter från förstasidan

SD-tjänsteman portas av partiet

Ville skapa "svenska zoner". SD reagerar snabbt på vänsterextrema Expos avslöjande.0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.