Coronaviruset
Virologiska institutet i Wuhan.

Finansblogg avstängd från Twitter för coronainlägg

Publicerad 2 februari 2020 kl 12.02

Media. Den populära alternativa finansbloggen Zero Hedge har fått sitt konto avstängt på Twitter. Detta efter att bloggen publicerat en teori om att coronaviruset skapats av en kinesisk forskare som ett biologiskt vapen, rapporterar Business Insider.

Gilla artikeln på Facebook

Det var tidigare i veckan som Zero Hedge i ett inlägg skrev att "den officiella teorin" om utbrottet av coronaviruset – att "någon åt fladdermussoppa på marknaden i Wuhan" – påstods vara en bluff.

Bloggen lyfte fram att Virologiska institutet i Wuhan i november 2019 värvade forskare som skulle använda sig av "fladdermöss för att undersöka den molekylära mekanism" som gör att personer smittade med coronavirus kan vara symptomfria under en längre tid.

I inlägget publicerade Zero Hedge också namn och bild på en kinesisk forskare som leder institutets forskning kring fladdermöss smittspridning. Sajten lade också in forskarens mejladress och telefonnummer och uppmanade sina läsare att kontakta honom.

"Är detta mannen bakom coronapandemin?" löd rubriken till inlägget.

Efter publiceringen anklagas forskaren nu på sociala medier för att ha skapat det nya coronaviruset som ett biologiskt vapen, enligt vänstersajten Buzz Feed.

På fredagen stängdes Zero Hedges Twitterkonto av med hänvisning till att det brutit mot reglerna. Det bekräftar Twitter för Buzz Feed.

Pseudonymen "Tyler Durden" skriver på Zero Hedge att han aldrig påstått att forskare har skapat viruset utan att han lämnade frågan öppen.


Hänger lappar med budskap på liken. "Jag heter Sajal, Jag våldtog... Det här är mitt straff" skrev lönnmördaren på sitt tredje offer.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Fyra döda i bilolycka – film sprids på nätet

Polisen: "Vidrigt." Den som filmade olyckplatsen i Göteborg riskerar fängelse.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Trumps handelspolitik kommer till Europa, skriver Dan Ahlmark. Den politiska globalismen kan bli nästa område som omdanas.0 

Mer från Media

Vetenskap

Kultur

Judisk grupp stoppar Roger Waters. Pink Floyd-stjärnan anklagas för att vara antisemit.0