Volodymyr Yermakov blev 18 år.

Flydde från Ukraina – dödades av araber i Tyskland

Publicerad 25 februari 2024 kl 13.01

Utrikes. En andra ukrainsk tonåring har nu dött av sina skador efter knivattacken från ett arabiskt ungdomsgäng i Tyskland tidigare denna månad, skriver T Online.

Dela artikeln

Den unge mannen dog på sjukhus efter en knivattack i den tyska staden Oberhausen av ett invandrargäng tidigare denna månad.

Artem Kozachenko, en 18-årig ukrainsk medborgare, lades in på sjukhus med flera knivhugg efter att han och hans lagkamrater från ett lokalt basketlag blev angripna av arabiska ungdomar på kvällen söndagen den 11 februari när de kom hem från träningen.

Hans vän, 17-årige Volodymyr Yermakov, dog på platsen medan Kozachenko lades in för akutvård. Trots att han initialt överlevde attacken har han nu dött.

"Artem har befunnit sig under intensivvård på sjukhuset efter den brutala attacken i Oberhausen", skriver ART Giants, det lokala basketlag som båda tonåringarna spelade för, på Instagram.

"Tyvärr har hans tillstånd försämrats de senaste dagarna och läkarna kunde inte göra något för att rädda honom", tillade laget.

"Arabiskt utseende"
Nyheten om knivhuggen rapporterades först av Kyivs basketförbund i ett inlägg på sociala medier på kvällen då attacken inträffade, där de hävdade att de unga basketspelarna "attackades med knivar på gatan bara för att de var ukrainare."

Det ukrainska förbundet, som inte lider av samma politiska korrekthet som institutioner i Tyskland, tillade att enligt preliminär information "är brottslingarna åtta unga personer med arabiskt utseende."

Partiet Alternativ för Tyskland (AFD) släppte ett uttalande efter det andra offrets död, där händelsen beskrevs som bevis på det "brutala vardagsvåld som de etablerade partierna och medierna gillar att låta ske i tystnad."

Trots rasprofilen hos offren och de misstänkta sa tysk polis att de inte behandlade händelsen som ett hatbrott, enligt t-online.


Nyheter från förstasidan

SD sade nej till EU-kritik mot Ungern och Polen

Konsekventa nejröster från svenska partiet. Kritiserar resolutionerna för att vara "politiserade och onyanserade".0 

Ekonominyheter

Google börjar ta betalt för Chrome

Kostar 6 dollar i månaden.. Men du blir fortfarande spårad – även i betalversionen.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.