Arkivbild.

Flyktingbarn åtalas för grov våldtäkt vid E22 – våldtog kvinna i en och en halv timme utomhus

Publicerad 26 maj 2017 kl 17.41

Inrikes. Två ensamkommande flyktingbarn från Afghanistan misstänks ha våldtagit en kvinna vid E22 i januari. Enligt stämningsansökan var våldtäkten grov bland annat eftersom den skedde utomhus mitt i vintern och pågick i en och en halvtimme. Men bara en 18-åring åtalas för den misstänkta våltäkten. Den andre gärningsmannen slipper åtal eftersom han enligt uppgift ska vara under 15 år.

Gilla artikeln på Facebook

Den misstänkta våldtäkten skedde den 13 januari på en grönyta mellan väg E22 och Rapsvägen i Arlöv i Skåne.

Enligt stämningsansökan har de afghanska gärningsmännen slitit av kvinnans kläder på underkroppen, hållit fast henne och sedan lagt sig på henne med kroppsvikten så att hon inte kunnat röra sig. Därefter har de tilltvingat sig samlag med henne.

De misstänkta männen tvingade också kvinnan till andra sexuella handlingar som är att jämföra med samlag, skriver åklagaren i åtalet.

De tvingade kvinnan att utföra oralsex på dem. Den underårige gärningsmannen ska även ha fört in ett finger i kvinnans vagina. 18-åringen har sedan genomfört anala samlag med målsäganden, eller i varje fall "tryckt sin erigerade penis mot hennes anus", som det står i stämningsansökan.

Åklagaren menar att brottet bör bedömas som grovt eftersom fler än en deltog i våldtäkten och de misstänkta männen visat "särskild hänsynslöshet" mot kvinnan när de genomförde övergreppen utomhus på vintern under minst en och en halv timme.

18-åringen, som är medborgare i Afghanistan och enligt åtalet är i behov av tolk på pashto (Afghanistans näst största språk), har begått gärningen med uppsåt, skriver åklagaren.

Den 18-årige afghanen åtalas också för olaga hot då han ska ha hotat att döda kvinnan om hon pussade eller hade sex med någon annan. "Hotet var sådant att [målsäganden] kunde förväntas känna allvarlig rädsla för sin personliga säkerhet", står det i stämningsansökan.

Åklagaren yrkar att 18-åringen ska utvisas ur Sverige i tio år.

Den åtalade vidgår vissa delar av händelseförloppet men förnekar brott.

Den underårige gärningsmannen, som har ett afghanskt namn och tolkbehov på dari (en språkvariant av persiska som talas i Afghanistan), kan inte åtalas eftersom han enligt uppgift ska vara under 15 år, och därmed inte är straffmyndig. Han tas om hand av socialtjänsten.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

S bidragshöjning får underklassen skaffa barn istället för arbete

Stor svensk studie bekräftar fördomar.. Höjda bidrag från S-regeringen får bidragstagare att skaffa fler barn istället för att skaffa ett arbete, visar en undersökning från Inspektionen för socialförsäkringen.0 Plus

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Bluffen håller på att ersätta kristendomen. Globalt prästerskap krävs för att tolka och tämja den hotande katastrofen, skriver Jan Tullberg.0 

Vetenskap

Sömnapné kopplas till cancer hos kvinnor. Två- till trefaldigt ökad risk för cancer bland kvinnor med mer uttalad sömnapné.0 

Här flyger han över Engelska kanalen – på en hoverboard. Franske uppfinnaren lyckades – på andra försöket.0 

Kultur

Klottersanerare råkade måla över "konstverk" i Rågsved. Misstog "klassisk muralmålning" för vanligt klotter.0 

Dan Park får fyra månaders fängelse – HD prövar inte fallet. Hårt straff för politiskt inkorrekta skämtbilder.0