Opinion
Drottninggatan i centrala Stockholm, januari 2021.

Förblir Sverige svenskt?

Publicerad 1 april 2021 kl 18.10

Kolumn. Man hör allt mer sällan politiker framställa tredje världen-invandringen som ett berikande och pensionsräddande fenomen. Men invandrings­takten på 100.000 tredje världen-individer per år fortgår som förr, och den rent ut sagt helt idiotiska invandringspolitiken fortsätter.

Gilla artikeln på Facebook

Sverige fortsätter att föra en politik som snabbt minskar andelen svenskar i befolkningen. Genom 100.000 nya uppehållstillstånd per år kommer antalet invånare att öka med 1 miljon mellan 2017 och 2029 enligt SCB:s prognos. Helt i linje med den tidigare ökningen på en miljon mellan 2004 och 2017. Det tar bara 12–13 år för politikerna att öka befolkningen med en extra miljon.

Invandringen har också blivit mer påtaglig i hela landet när invandringen flyttat ut till småstäderna genom obligatoriska utplaceringar i kommuner sedan 2016. Många småsamhällen hade tidigare en svensk kultur på offentliga platser, men nu tas det offentliga rummet i hög grad i anspråk av invandrare.

En annan destruktiv kraft är politiken för en ”mer likvärdig skola”. Den innebär i praktiken att invandrarskolor läggs ner och att eleverna skickas till svenska områden för att ”berika” dem. Politikerna talar gärna om att invandrareleverna skall åtnjuta en bättre skola, men nämner sällan den andra sidan av ekvationen: Att de svenska eleverna får en sämre skola.

I hela Sverige tvingas lärare nu anpassa kunskapsmålen till klasser där många individer har sämre inlärningsförmåga. Många föräldrar är redo att flytta för att ge barnen en bra skolgång, men törs knappast ta strid för att skydda skolan mot invandring. Istället stoppar många huvudet i sanden och låtsas inte förstå vad ”en mer likvärdig skola” eller ”alla människors lika värde” betyder i klartext.

”Alla människors lika värde” är en hypotes som man måste vara antingen svensk eller förståndshandikappad för att tro på. Om kristendomen har satt några spår i svensken skulle han komma ihåg att det i bibeln tydligt framkommer att alla människor INTE har samma värde, utan på domens dag skickar Gud syndarna till helvetet och de mer skötsamma till himlen, eventuellt efter en tid i skärselden. Den allvise och allsmäktige Gud gör inga misstag. Mig veterligen finns det inte någon gud eller en enda seriös filosof som tror på ”alla människor lika värde”.

Enligt muslimsk tradition utgår en speciell skatt, jizya, på icke-muslimer till förmån för muslimer. I Sverige har vi ett välfärdssystem som istället överför pengar från skattebetalare (ofta svenskar) till förmånstagare (ofta muslimer). En rimlig förväntan är att det blir problem med lugnet i förorten om bidragskranen stängs av.

Sverige, eller rättare sagt dess odugliga politiker, har försatt oss i denna situation genom tanklös godhetssignalering: Ju dummare desto snällare, och ju snällare desto godare. Alla förstår att det är billigare och bättre att hjälpa människor på plats än att importera dem till Sverige och sätta dem på SFI. Hans Rosling konstaterade att man hjälper 20 riktiga flyktingar på plats för samma kostnad som en enda asylsökande i Sverige. Ändå ägnar sig de ”goda” åt import.

Nu snubblar man motvilligt fram mot slutsatsen att multikulturalism är en riktigt dålig idé för att få ett samhälle att hålla ihop. Men i sak står vi kvar på ruta ett, med ett förnekande etablissemang som ingenting lärt och ingenting förstått. De justerar retoriken något i restriktiv riktning, men backar så snart en neurotisk miljöpartist hostar till. Sverige fortsätter med massinvandring. Den rent ut sagt helt idiotiska invandringspolitiken fortsätter.

JAN TULLBERG

Jan Tullberg är författare och docent i företagsekonomi. Han är upphovsman till boken Låsningen: En analys av svensk invandringspolitik som kom ut 2014. Fler texter av Tullberg finns att läsa på hans hemsida.


Åtalet mot AFA

Nyheter från förstasidan

Utropspriset för Jerzy Sarneckis lyxvilla: 29 miljoner

Dags för miljöombyte för 74-årige vänsterprofilen. "Fantastiska villan" på Lidingö har "svävande trappa" och stor pool.0 

Ekonominyheter

Machetegäng rånar mäklare på Rolexklockor

Nya fallet efter visning i Västerås.. Tidigare blev en mäklare av med en klocka värd 100.000.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.