CENSUR: Amerikanen Adam Aron (infälld) är vd för AMC Theatres, som äger Finlands biografer och nu stoppar Sannfinländarnas film.

Global filmjätte stoppar Sannfinländarnas valfilm

Scrolla ned för video

Publicerad 1 april 2019 kl 21.16

Utrikes. Den internationella biografkedjan AMC har stoppat visningen av det invandringskritiska partiet Sannfinländarnas valfilm i Finland – strax före riksdagsvalet. Den påkostade videon visar hur finländarna säger ifrån och gör upp med sitt politiskt korrekta etablissemang.

Gilla artikeln på Facebook

Det var efter att videon fått kritik av vänsteraktivister som Finnkino, som ägs av amerikanska AMC Theatres, beslutade att stoppa all visning av valfilmen på sina biografer.

"Finnkino står upp för tolerans, yttrandefrihet och demokrati och accepterar inte rasism eller diskriminering", skriver biografjätten på Twitter.

Kritiker anklagar nu Finniko för att ägna sig åt otillbörlig valpåverkan. Riksdagsvalet i Finland hålls den 14 april och i de senaste mätningarna har Sannfinländarna ökat i opinionen.

Den påkostade filmen, som påminner om en Hollywoodproduktion, har fått hundratusentals visningar på Youtube. Den skildrar hur finländarna till slut får nog och reser sig mot sina korrupta PK-makthavare.

Den engelskspråkiga versionen av Sannfinnländarnas valfilm.

– Genom sin lagstiftning och beskattning plundrade de sina egna mer och mer, samtidigt som de öppnade sitt lands dörrar för världens främmande folkslag, förklarar speakerrösten.

Samtidigt visar serieteckningar på invandrare från tredje världen och finska kvinnor som blir överfallna.

– Dessa beslutsfattare tog sitt lands media och förvandlade den till sin egen propagandaplattform. De som vågade säga ifrån tystades och stämplades som brottslingar. Det land som en gång var en fristad för kvinnor och barn tillhörde nu det förgångna, fortsätter rösten.

Filmen visar sedan hur finländarna till slut får nog av etablissemanget och hur deras ilska bildar en "energi" som till slut skapar ett monster "vars enda uppgift var att se till att de korrupta ledarna ställdes till svars".

Till slut lovar den ledande politikern i filmen att avgå och återställa tillståndet i landet. Då försvinner monstret, som dock enligt filmen kommer tillbaka om "korruptionen visar sitt fula tryna igen".

– Som ni vet så finns det inget argt monster och det kommer inte att komma och rädda någon. De gamla partierna kommer inte att ändra sina inriktningar. Om du vill ha förändring, måste du rösta för förändring, säger Sannfinländarnas partiledare Jussi Halla-aho i slutet av videon.


Få våra viktigaste nyheter

Gör som tiotusentals andra svenskar och följ Fria Tider på Facebook!

Nyheter från förstasidan


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.