Författaren Barbro Jöberger sågar politikernas plan.

" />

Författaren Barbro Jöberger sågar politikernas plan.

" />

Författaren Barbro Jöberger sågar politikernas plan.

" />
Foto: JsonLind/flickr

"Gotland klarar sig utan invandrare"

Publicerad 15 mars 2012 kl 14.07

Kulturnyheter.De gotländska makthavarnas nya projekt att låta bidragsberoende invandrare från tredje världen massinvandra till ön bygger på utopiska visioner och en vilja att framstå som "progressiv" och politiskt korrekt. Istället skulle mångkulturen skada Gotland, menar författaren Barbro Jöberger.

Gilla artikeln på Facebook

"På vilka fakta grundar landshövdingen sina påståenden? Varför och till vad behöver Gotland fler invandrare?" frågar sig journalisten och författaren Barbro Jöberger i en artikel i Gotlands Tidningar.

Jöberger nämner att Gotland nu har stora problem med ungdomsarbetslöshet och fler konkurrenter om jobben knappast kan lösa något, särskilt inte med tanke på att en så stor del av utrikes födda lever på bidrag.

"Hur försvarar landshövdingen och ansvariga kommunalpolitiker att 51-årige palestiniern Mahmuod Abdulrahem dels själv lever på bidrag och dessutom vill ta hit sin fru och ett okänt antal av sina nio barn - det vill säga ytterligare personer för skattebetalande gotlänningar att försörja?" frågar hon sig.

Enligt Jöberger klarar sig Gotland mycket bra utan invandring. Hon misstänker att hela projektet handlar om "Cecilia Schelin Seidegårds, Kicki Schellers och andra byråkraters behov av att motivera sin existens genom att sitta av sammanträdestid och 'samverka i grupp' och framstå som progressiva".

"Gotland är unikt i Sverige. De här signalerna visar att den politiska korrektheten har kommit till ön. Det gagnar inte Gotland. Det blir gotlänningarna som kommer att få betala priset för de här damernas utopiska visioner om ingen stoppar dem i tid", skriver Barbro Jöberger.


Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Bekräftades vara äkta – nu tätnar mysteriet. Besättningen berättar om filmerna från närkontakten som militären först försökte mörka.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.