Gruppvåldtäkten på Järvafältet

Gruppvåldtagna kvinnan om Expressens mörkläggning: "Jag fick en chock"

Publicerad 14 november 2021 kl 11.07

Media. I ett inställsamt reportage om gangsterrapparen Mehdi "Dumlee" Sachit från Dödspatrullen mörkade Expressen att han är dömd för den kanske grövsta gruppvåldtäkten i modern tid. Nu får tidningen hård kritik av våldtäktsoffret.

Gilla artikeln på Facebook

– Jag fick en chock. Jag läste intervjun men ingenstans nämndes det vad han gjort mot mig. I stället fick han prata om ett liv som jag tror att många unga killar i vissa områden tycker är coolt och avundsvärt.

Så säger den idag 27-åriga kvinnan till Aftonbladet.

Kvinnan, som Aftonbladet valt att kalla Jenny, uppger att hennes "största rädsla" när hon såg Expressens artikel var att unga tjejer ska tycka att Mehdi Sachit "är någon de vill ha, utan att förstå vad han är för en person".

Expressen och tidningens reporter Nina Svanberg har fått hård kritik för sitt reportage om Mehdi "Dumlee" Sachit, som publicerades den 29 oktober. I den insmickrande artikeln nämndes inte ett ord om gruppvåldtäkten. Istället stod det att Sachit är "dömd för grova våldsbrott och övergrepp samt narkotikabrott".

Jenny blev i en natt i 2014 utsatt för en utdragen bestialisk gruppvåldtäkt av gangsterrapparen Mehdi Sachit och en rad andra invandrare vid Järvafältet i Stockholm. De trasade sönder hennes underliv med en pistol och dumpade henne till slut kraftigt blödande och med fruktansvärda smärtor.

Jenny lider idag av PTSD och säger att hon i sina mörkaste stunder nästan önskar att gänget hade dödat henne. Hon berättar om att en av våldtäktsmännen mimade "hora" åt henne i rättssalen när hon skulle vittna. Det går fortfarande inte en dag utan att hon tänker på våldtäkten.

På grund av att våldtäktsmännen var farliga och kriminella bytte Jenny identitet och bostadsort efter händelsen. Hon vågar än idag inte ens berätta för sin familj var hon bor utan träffar dem bara på en "neutral plats" någon gång om året, skriver Aftonbladet.

Aftonbladet nämner i sin artikel inte att det var Expressen som publicerade den uppmärksammade reportaget, och skriver heller inte ut Mehdi Sachits namn.

Expressens chefredaktör Klas Granström förnekar nu för Medierna i P1 att hans tidning gjort en uppgörelse med Mehdi Sachit/Dödspatrullen om att inte nämna våldtätksdomen.

– Det stämmer inte. Vi har varit tydliga med att han inte kan ställa några villkor, säger Klas Granström till Medierna.


Satte skräck i muhammedanerna. Arabisk historiker: "Ingen vågade möta dem i strid"0 Plus

Våldsamma scener i Östeuropa. By gick samman för att hämnas sexmordet på 8-åringen.0 Plus

Försvarar sig med att allt är Sveriges fel. En rad offer – mannen körde in i vakterna när han skulle gripas.0 Plus


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.