Gruppvåldtäkten på Järvafältet

Här bryter SVT sändningen när SD nämner Expressens mörkning

Publicerad 2 november 2021 kl 18.51

Inrikes. Det statliga nyhetsankaret Jon Nilsson, 45, fick panik och bröt sändningen i förtid när riksdagsledamoten Tobias Andersson (SD) började prata om Expressens kritiserade glorifiering av gruppvåldtäktsmannen Mehdi Sachit från Dödspatrullen under en Aktuellt-debatt med Expressen-veteranen Sakine Madon.

Gilla artikeln på Facebook

Det ledde till rejäl oordning i SVT:s studio när den statliga mediejätten till varje pris skulle förhindra sanningen från att nå svenska folket på måndagskvällen.

Tobias Anderssons linje i debatten, som handlade om gangsterrap, var att media glorifierar kriminalitet genom att lyfta fram den omdebatterade musikgenren. Han försökte då ta Expressens kontroversiella mörkläggning av Sachits inblandning i Sveriges kanske värsta gruppvåldtäkt någonsin som exempel på hur media glorifierar kriminella rappare.

– Det är inte bara public service. Förra veckan lyfte Expressen upp en gangsterrappare som... sade Andersson när han blev avbruten av ankaret:

– Expressen kan vi inte ta ansvar för i just den här debatten, sade Jon Nilsson och meddelade därefter att debatten avslutas här och nu.

Flickan förblödde nästan under gruppvåldtäkten – nu glorifieras dömde rapparen i Expressen

Därefter uppstod panik i studion eftersom de statliga kameramännen inte var beredda på att sändningen från debatten skulle avbrytas i förtid. Det tog kontrollrummet nästan en halv minut att lyckas få över bilden till Nilssons programledarkollega Cecilia Gralde och under tiden uppstod en pinsam tystnad i den statliga studion.

– Då går vi vidare, Cecilia... sade Nilsson menande och började gestikulera irriterat när sändningslampan på kameran framför honom inte slocknade.

– Vi LÄMNAR den där debatten där, och så går vi till DIG, Cecilia, förtydligade han.

Först efter lång tid flyttades bilden till Cecilia Gralde och den statliga sändningen kunde fortsätta som vanligt.


Befolkningsbytet

Nytt rekord i utvandring. Siffror visar: Så flyr vi när tredje världen flyttar in.0 Plus

Fick orgasm av våldtäkten och stannade kvar för två till. "Tänkte att jag förtjänade det" – nu får Tinder-kvinnan 115.000 kr i skadestånd och mannen fängelse.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Biden försöker sätta kommunist på tung finanspost

Tunga protester från delstaterna och republikaner.. Vita huset vill att bankiren Saule Omarova tar över myndigheten OCC.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.