Polisens bilder från kolonistugan och flickans byxor efter våldtäktsnatten.

Gruppvåldtog flicka tills hon nästan förblödde – slipper fängelse

Publicerad 10 mars 2021 kl 09.59

Inrikes. 22-årige Mehdi deltog i den kanske mest brutala gruppvåldtäkten i Sverige i modern tid. Flickan våldtogs bland annat med en pistol så hennes underliv sprack och dumpades till slut – efter en hel natt – apatisk i en pöl av sitt eget blod. Nu döms Mehdi – till 200 timmars samhällstjänst.

Gilla artikeln på Facebook

Det var den 19 juni 2014 som ett invandrargäng förde med sig en svensk tonårsflicka till en kolonistuga på Järvafältet, ett grönområde som omringas av Husby, Rinkeby och Tensta.

Där höll de fast flickan och hjälptes åt att våldta henne vaginalt och oralt. Exakt hur många det var som våldtog henne är oklart, men enligt flickan var det kanske fem till åtta personer.

När flickan skrek tryckte en av männen, påhejad av de andra, upp en pistol eller ett pistolliknande föremål i hennes mun.

– Om du inte är tyst ska jag döda dig, sade han.

Efter att de var klara med de upprepade våldtäkterna tryckte en av invandrarna upp pistolen i flickans underliv så att hon fick kraftiga blödningar.

– Nu ska du också få njuta, förklarade han enligt domen.

Offret berättade efteråt att hon kände att något "gick sönder" i hennes underliv och att hon trodde att hon skulle dö.

Offrets beskrivning av övergreppet i efterhand.

Därefter släpade en av våldtäktsmännen, tillsammans med en annan oidentifierad person, med sig flickan in i en bil och körde henne till en källarlokal på Ljungplan i Rinkeby, där de grova övergreppen fortsatte.

Under hot om våld våldtog den ene mannen den nedblodade flickan oralt samtidigt som den andre våldtog henne vaginalt.

Tidigt på morgonen fick lyckades flickan ringa till sin pappa och fick ur sig att hon blödde och befann sig i en källare någonstans i Rinkeby. Pappan satte sig i bilen och åkte runt och letade efter sin dotter tills han till slut hittade henne, helt genomblodig.

– Jag kan inte tänka sig att någon levande människa kan må sämre än hon gjorde där och då, berättade pappan efteråt.

Tre invandrare i 20-årsåldern dömdes i december 2014 för grov våldtäkt mot flickan.

Under våren 2020 lyckades polisen identifiera ytterligare en gärningsman, som idag är 22 år och bor i Järfälla men är hemmahörande i arabvärlden. Han hade då lurat flera äldre personer på pengar, och topsades därför i samband med att han greps av polis. Nationellt Forensiskt Centrum, NFC, fick då en DNA-träff som matchade spår från det sex år gamla våldtäktsärendet.

Sperma från Mehdi hade bland annat hittats på flickans läppar, men det var först nu han kunde identifieras.

Mehdi dömdes under våren av tingsrätten till ett års fängelse för grov våldtäkt. Domen överklagades dock till hovrätten som återförvisade målet till tingsrätten.

Nu har den nya domen fallit i Solna tingsrätt och denna gång blir straffet ännu lägre. 22-åringen döms för grov våldtäkt – till 200 timmars samhällstjänst.

Tingsrätten bedömer visserligen "att straffvärdet för gärningen uppgår till 5 års fängelse, med beaktande av gällande lagstiftning vid tidpunkten för gärningen". Dock konstateras att Mehdi var 15 år vid tillfället för brottet och att det har gått över sex år sedan händelsen.

"Situationen i detta mål är inte helt vanlig, att en 22-årig person döms för ett brott som han begått som 15-åring. Detta gör att det inte finns utrymme att välja någon av de särskilda ungdomspåföljder som annars står till buds, samtidigt som skälen mot fängelse eller alternativstraff för fängelse inte längre blir lika starka som om Mehdi fortfarande varit under 18 år", skriver domstolen.

Sammanfattningsvis "finner tingsrätten att påföljden ska bestämmas till villkorlig dom och samhällstjänst".

Mehdi har fått svenskt medborgarskap och kan därför inte utvisas med nuvarande lagstiftning.

Rådmannen Louise Conradi har skrivit under domen. Rätten var enig.


Indoeuropeiska myter bekräftas i ny DNA-studie. Unga krigare från jamnakulturen gifte sig med jordbrukande kvinnor.0 Plus

Ny studie ger överraskande resultat. Så nära var det att andra världskriget blev kärnvapenkrig.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Utropspriset för Jerzy Sarneckis lyxvilla: 29 miljoner

Dags för miljöombyte för 74-årige vänsterprofilen. "Fantastiska villan" på Lidingö har "svävande trappa" och stor pool.0 

Ekonominyheter

Machetegäng rånar mäklare på Rolexklockor

Nya fallet efter visning i Västerås.. Tidigare blev en mäklare av med en klocka värd 100.000.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.