Val 2014
En skrattande Jens Ohlsson (S) poserade med Hitlers självbiografi – mitt under det brinnande Gazakriget.

Här dansar S-toppen – med Mein Kampf

Publicerad 5 september 2014 kl 17.27

Granskning. En bild som sprids på sociala medier visar hur den högprofilerade Malmöpolitikern Jens Ohlsson (S) poserar med ett exemplar av Adolf Hitlers självbiografi "Mein Kampf". Men Socialdemokraterna på högsta ort vägrar helt att uttala sig om fallet.
 – Vi medverkar inte i Fria Tider av princip, säger Stefan Löfvens presskontakt Erik Nises, som är tidigare journalist på konkurrenten Aftonbladet.

Gilla artikeln på Facebook

© S

Det var Daniel Hedén, personalpolitisk talesperson för S i Region Skåne, som tog nazistbilden och lade upp den på sin Facebook-sida

"Jens läser Mein kampf och dansar", står det i ett inlägg som postades på Facebook av partikamraten Daniel Hedén, personalpolitisk talesperson för Socialdemokraterna i Region Skåne.

Den bifogade bilden visar en leende och dansande Jens Ohlsson med Hitlers självbiografi i högsta hugg. Ohlsson är förste ersättare i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden i Malmö stad och var tidigare ordförande för SSU Malmö.

Dansbilden med Mein Kampf laddades upp den 18 november 2012, mitt under sjudagarskonflikten mellan Hamas och Israel – något som har fått flera bedömare att misstänka antisemitiska motiv.

"Privat middag"
När Fria Tider ringer upp Jens Ohlsson så vill han inte svara på några frågor utan hänvisar till en kommentar han tidigare skrivit på kristdemokraten Ardavan Khoshnoods blogg.

"Bilden i fråga är tagen på en privat middag, hemma hos en vän. I samförstånd lades den upp på Facebook, och väckte där inga större reaktioner", skriver Jens Ohlsson där och hänvisar till att han under sina "16 år som aktiv i SSU" alltid har "bekämpat rasism och främlingsfientlighet, i alla dess former".

Vägrar kommentera
Stefan Löfvens presskontakt Erik Nises säger att han inte har hört talas om skandalbilden på partiets toppersättare i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden.

– Det känner jag inte till, men vi ska naturligtvis kolla upp det.

När han får höra att det är Fria Tider som ringer så ändrar sig Erik Nises plötsligt och slår fast att han inte tänker uttala sig om fallet över huvud taget. Han försöker också vända det till att det skulle vara Fria Tider som sysslade med att sprida rasism.

– Jag medverkar inte i Fria Tider av princip. Jag tycker att ni är en rasistisk tidskrift så jag vill inte ha med er att göra, avslutar Erik Nises.


Polisfiasko vid asylboende. Tre kvinnliga poliser och en väktare fick stryk av ensam bråkstake.0 Plus

Har gripits för grov misshandel. Men polisen uppger sig ha förståelse för pappans agerande.0 Plus

Åldringen hittades dumpad i skogsdunge. Men Muhammed är fri igen efter ett mycket kort straff – och vill göra politisk karriär.0 Plus

Nyheter från förstasidan


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.