Stringern i Notre Dame

Här går SR-journalisten till attack

Publicerad 7 juni 2017 kl 17.29

Media. Nu visar en ny video ögonblicket då IS-terroristen och SR-journalisten Farid Ikken går till attack mot den franska polismannen med en hammare.

Gilla artikeln på Facebook

Ikken sköts i bröstet av en kollega till den polisman som angreps. Frankrikes inrikesminister Gerard Collomb säger att angriparen ska ha ropat ”det här är för Syrien”.

Det var 2004 som Farid Ikken gifte sig med en svensk kvinna och flyttade till Sverige, enligt Daily Mail. Han jobbade därefter som journalist inom ramarna för Sveriges Radios satsning på mångfald och skrev även ett prisbelönt snyftreportage om illegala invandrare åt tidningen Folket i Bild.

I ett pressmeddelande sade Ikken att det är "glädjande att så viktiga ämnen som diskriminering och mångfald uppmärksammas", enligt tidningen Journalisten.


Hänger lappar med budskap på liken. "Jag heter Sajal, Jag våldtog... Det här är mitt straff" skrev lönnmördaren på sitt tredje offer.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Trumps handelspolitik kommer till Europa, skriver Dan Ahlmark. Den politiska globalismen kan bli nästa område som omdanas.0 

Mer från Media

Vetenskap

Kultur

Judisk grupp stoppar Roger Waters. Pink Floyd-stjärnan anklagas för att vara antisemit.0