Stringern i Notre Dame
Farid Ikken intervjuas i tidskriften Fjärde Världen år 2011.

SR-profilen svor trohet till IS före attentatet

Publicerad 7 juni 2017 kl 11.14

Media. Den före detta Sveriges Radio-journalisten Farid Ikken, som sköts i samband med ett attentat mot franska poliser, hade inför dådet svurit trohet till IS i ett videoklipp. Det uppger källor till nyhetsbyrån AFP, enligt Aftonbladet.

Gilla artikeln på Facebook

Uppgiften uppges komma från källor som står nära utredningen mot 40-åringen, som under åren 2009 och 2010 arbetade som journalist på bland annat Sveriges Radio.

Farid Ikken skrev även för bland annat UNT och Fria Tidningen och år 2009 vann han "EU-kommissionens nationella journalistpris mot diskriminering" för en artikel om illegala invandrare i Folket i Bild.

På tisdagseftermiddagen attackerade han en polisman utanför Notre Dame i Paris med en hammare och sköts av polismannens kollega.

– Det här är för Syrien! uppges 40-åringen ha skrikit i samband med attentatet.

Sveriges Radios nyhetsprogram "Ekot" har på onsdagen rapporterat om att den algeriske terroristen "ska" ha "arbetat som journalist" i Sverige men nämner inget om att det var just Sveriges Radio som var hans arbetsplats.

Övriga svenska medier har valt att hemlighålla den prisbelönta SR-terroristens namn.


Hänger lappar med budskap på liken. "Jag heter Sajal, Jag våldtog... Det här är mitt straff" skrev lönnmördaren på sitt tredje offer.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Trumps handelspolitik kommer till Europa, skriver Dan Ahlmark. Den politiska globalismen kan bli nästa område som omdanas.0 

Mer från Media

Vetenskap

Kultur

Judisk grupp stoppar Roger Waters. Pink Floyd-stjärnan anklagas för att vara antisemit.0