USA-valet

Här stoppar livvakterna vänsterextremisten två meter från Trump

  • Scrolla ned för bättre video
Publicerad 13 mars 2016 kl 06.33

Utrikes. Agenter från den amerikanska säkerhetstjänsten Secret Service tvingades under lördagen ingripa för att skydda president­kandidaten Donald Trump från en aggressiv vänsterextremist som bröt sig igenom avspärrningen och försökte ta sig upp till podiet under ett kampanjmöte i Dayton.

Gilla artikeln på Facebook

Donald Trumps kampanjmöte på Daytons flygplats tog en dramatisk vändning under lördags­eftermiddagen, när en 33-årig amerikansk vänster­extremist plötsligt hoppade över säkerhets­barriären och satte kurs mot presidentkandidaten uppe på scenen.

Publiken såg vad som höll på att hända och skrek högt för att varna Trump, som vände sig mot mannen samtidigt som Secret Service-agenter sprang upp på scenen och bildade en mur runt president­kandidaten.

I en video på Twitter syns tydligt hur vänsterextremisten hoppar över avspärrningen och sedan fälls till marken av livvakter från Secret Service.

Efter attackförsöket tackade Trump publiken för att de varnat honom, och konstaterade att hans val att kandidera till posten som USA:s president innebär vissa risker.

– Någon undrar nog varför jag utsätter mig för detta när jag lever i en så bekväm tillvaro. Men det har gått bra för mig i livet, och jag älskar det här landet. Nu ska vi se till att det går bra för det här landet igen. Det är jag skyldig att göra. Det är dags för mig att betala tillbaka, ge tillbaka! ropade Trump från podiet.

Tidigare hade Trumps kampanj valt att ställa in flera kampanjmöten i Chicago på grund av risken för våldsamma demonstranter. Nätverket MoveOn, som finansieras av vänstermiljardären George Soros och andra välbeställda demokrater, tog under lördagen på sig "äran" för att ha lyckats stoppa kampanjmötena i Chicago. Samtidigt utbröt glädjeyra på svenska redaktioner.

"Omkring mig inne på sportarenan fylldes läktarna av öronbedövande jubel när det blev klart att demonstranterna här hade lyckats stoppa Trumps kampanjtal", skrev exempelvis DN:s korrespondent Martin Gelin lyriskt och fortsatte sedan med att hävda att Trump "själv har uppmuntrat till våldsamheter på sina kampanjmöten" och mycket annat som ligger i linje med tidningens så kallade agenda­sättande journalistik.


Åtalet mot AFA

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Machetegäng rånar mäklare på Rolexklockor

Nya fallet efter visning i Västerås.. Tidigare blev en mäklare av med en klocka värd 100.000.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.