Gruppvåldtäkten i Västerort
Här syns den nu våldtäktshäktade 18-åringen tillsammans med justitieminister Beatrice Ask.

Här syns Beatrice Ask med våldtäktshäktad somalier

Publicerad 30 september 2014 kl 12.40

Inrikes. Justitieminister Beatrice Ask lät sig tidigare i år villigt fotograferas tillsammans med de tre invandrare som startade upp föreningen "Tro, hopp och kärlek" i Rinkeby.
– Det är ett bra initiativ, sade justitieministern om föreningen som säger sig vilja "skapa trygghet". Idag avslöjade Fria Tider att en av de tre grundarna av föreningen under förra veckan häktades för grov våldtäkt och rån.

Gilla artikeln på Facebook

Bilderna på Beatrice Ask, där hon syns tillsammans med en av de somalier som nu är häktade för grov våldtäkt och rån, har Fria Tider fått från polisen.

Bilderna togs i april i år i samband med att Ask besökte Rinkeby med anledning av att polisen lanserat "Fenix" – en polisinsats som syftar till att "arbeta hämmande mot den grupp av individer som tydligt står för kriminaliteten i området". 29 polismän arbetar sedan våren med att försöka få stopp på den eskalerande kriminaliteten i mångfaldsidyllen.

Ask passade vid besöket på att prisa föreningen "Tro, hopp och kärlek" och dess grundare.

– Det är ett bra initiativ av ungdomarna att engagera sig, det visar att ungdomar vill hjälpa till. Det är också bra av Polisen att vara positiv till Tro, hopp och kärlek, sade hon.

En av männen i föreningen, en av de tre som tog initiativ till den och föreningens talesman, är nu häktad misstänkt för grov våldtäkt och rån. Enligt uppgift till Fria Tider ska ytterligare minst två av dem som under förra veckan häktades för grov våldtäkt ha varit engagerade i den skattefinansierade föreningen som har ett 30-tal medlemmar. En av dem är, enligt samma källa, den häktade talesmannens bror som även han är häktad för grov våldtäkt.

– Vi skapar en massa trygghet och sprider en massa kärlek också, sade den våldtäktshäktade 18-årige talesmannen i en intervju med Sveriges radio tidigare i år.

– Det har hänt ett massa flertal rån, mot apoteket till exempel, och det är absolut inte bra, fortsatte han i intervjun.

Detta sade han alltså trots att han själv nu är häktad både för grov våldtäkt och för rån.

Fotnot: Polismyndigheten i Stockholm har begärt rättelse av artikeln med anledning av var bilderna kommer ifrån.


Hemliga dokument släppta. Svenska spaningen: "Föremålet var runt, 6 till 10 meter och omringat av en strålande ring."0 Plus

PK-avhoppare förklarar läget i bok om evolution. Genetiken visar att mänskligheten kan delas upp i raser med olika egenskaper, menar han.31 Plus

Nyheter från förstasidan

Greker i generalstrejk mot invandrarna: "Vi vill ha tillbaka våra öar och våra liv"

Lokala myndigheter och butiker stängde ner under dagen. Demonstrationer i Lesbos, Chios och Samos med krav på att tredje världen-invandrarna ska skickas ut.0 

Ekonominyheter

Dyrare än någonsin bygga hus i Sverige

Kostnaderna steg 2,9 procent 2019.. Nu ökar Sverige försprånget – är redan dyrast i EU.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.