Maktstriden i SD

Hahne: Agerandet hotar SD:s interndemokrati

Publicerad 26 februari 2015 kl 19.40

Inrikes. På söndag väljer Sverigedemokraterna i Stockholms stad ny styrelse. William Hahne, som kandiderar till ordförandeposten, fördömer nu partiledningens försök att utesluta både honom och ett stort antal andra personer i hans styrelseförslag. Enligt honom försöker SD-ledningen hindra partiets interndemokrati.
 "Inte ens den mest inbitne ja-sägaren kan förneka vad det är som pågår", skriver Hahne på Facebook.

Dela artikeln

I inlägget kritiserar William Hahne att partiledningen inte har lagt fram några bevis för det som de anklagar honom för – att ha använt personuppgifter för att kalla till ett möte på ett oriktigt sätt.

"Om de nu påstår sig ha 'stark teknisk bevisning' är det väl inte för mycket begärt att få ta del av den?" skriver Hahne på Facebook.

Han är också kritisk till att SD-ledningens så kallade medlemsutskott läcker uppgifter om sina ärenden till media. Ett sätt att försöka sabotera den interndemokratiska processen, menar han.

"I normala fall är det väldigt mycket 'hysch hysch' kring personärenden – men inte denna gång. När har medlemsutskottet tidigare gått ut i pressmeddelanden på ett så burdust sätt och aviserat att personärenden öppnats eller kommer att öppnas? Det råder inga tvivel om att detta görs i direkt syfte att försöka påverka utfallet under SD Stockholms stads årsmöte på söndag", skriver William Hahne.

"SD måste vara demokratiskt"
I sitt inlägg riktar Hahne skarp kritik mot hur medlemsutskottet används av partiledningen som ett vapen i maktspel och interna konflikter.

"Jag inte tänker sitta tyst och stilla se på medan jag och andra riskerar bli uteslutna ur partiet på orättfärdiga grunder i ett maktspel. Om ett parti ska kunna klassas som demokratiskt så måste det också ha en fungerande interndemokrati", skriver Hahne.

SD:s partisekreterare Richard Jomshof, som beskrivs som SD-ledaren Mattias Karlssons högra hand, hävdar att det är en slump att medlemsutskottet utreder Hahne och de andra utmanarna just nu.

– Det finns de som tror att det finns ett samband, men det finns det inte, utan vi kan inte råda om när vissa personer granskas för att vi fått reda på uppgifter. Det råkar vara precis nu, säger han till vänsterextrema Expo.


Nyheter från förstasidan

Liberal har tröttnat på Israelfjäsk

Fredrik Segerfeldt förstår ingenting. "Mina liberala vänner tycker helt plötsligt att etnonationalism är kosher."0 

Ekonominyheter

Ny kartläggning: Här får du mest sommarstuga för pengarna

Hela listan.. Billigaste platserna – och tipsen för att förverkliga stugdrömmen.0 Plus


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.