Gruppvåldtäkten i Mariannelund
Foto: Privat

Häktad afghan ska ha våldtagit fler i Mariannelund

Publicerad 5 mars 2012 kl 23.35

Inrikes.Den 24-årige afghan som misstänks för att ha deltagit i en rekordstor gruppvåldtäkt i Mariannelund i december har tidigare anmälts för en våldtäkt mot en kvinna i somras på samma ort. Nu ställs krav på att den tidigare utredningen ska tas upp på nytt, skriver Höglandsnytt och hänvisar till källor till den nationalistiska nättidningen Realisten.

Gilla artikeln på Facebook

Det var den 2 december förra året som en svensk 29-årig tvåbarnsmamma blev gruppvåldtagen på Gärdets flyktingförläggning i Mariannelund av ett rekordstort antal invandrare. Åtta av dem sitter nu häktade på sannolika skäl misstänkta för delaktighet i gruppvåldtäkten, bland dem en 24-årig afghan vid namn Rafi Bahaduri som redan 2008 dömdes för våldtäkt mot en svensk kvinna i Karlskrona.

Enligt källor till Realisten har samme Rafi Bahaduri anmälts för våldtäkt mot ännu en västerländsk kvinna under nationaldagshelgen förra sommaren. Åklagaren Carl-Gunnar Fridolfsson lade dock ned fallet sedan 24-åringen i förhör hävdat att samlaget skett frivilligt.

Förutom våldtäkt har Rafi Bahaduri dömts för en rad andra brott, bland annat misshandel, olaga hot, olaga förfogande, brukande av falsk urkund, narkotikabrott, rattfylleri, olovlig körning och dopningsbrott. Han dömdes senast i december 2011 till fängelse i sex månader.

Men trots det digra belastningsregistret, och trots att Rafi Bahaduri har tydliga kopplingar till det kriminella invandrargänget Black Cobra, så har han obehindrat kunnat arbeta som skattefinansierad tolk åt Migrationsverket. Anställningen har skett via ett bolag där den 24-årige afghanen har varit anställd.

I våldtäktsfallet från i somras kämpar den utsatta kvinnan fortfarande för att få rätt. Åklagaren Gunnar Brodin säger att den nedlagda utredningen inte är något pågående ärende men att han har läst igenom den nya utredningen och finner den intressant.

- Det ärendet har prövats och det har inte tillkommit ett dyft nytt. Då gick det inte att styrka skäl för åtal, säger Gunnar Brodin till Höglandsnytt.

Enligt Realisten finns det mycket i utredningen som ger stöd åt kvinnans berättelse, däribland sms som hon skickat till en väninna runt tiden för våldtäkten samt vittnesmål från väninnan som mottog dem. Kvinnan ska heller inte ha haft något motiv till att rikta falska våldtäktsanklagelser mot Rafi Bahaduri, som hon då inte visste att tidigare var dömd för våldtäkt och som nu är misstänkt för att sex månader senare ha fört en annan kvinna till samma plats och gruppvåldtagit henne.


Nya bilder visar: Stalins ubåt fick in fullträff. Endast sju av 40 ombord överlevde S-märkta militärtransporten till Tredje riket.0 Plus

Halalslaktat kött och dadlar i stort projekt. Hundratals butiker ska ställas om till mångkulturellt läge redan under 2021.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Nätförsäljningen sjönk 8,7 procent i december. Högre priser och produktbrist två av orsakerna.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.