Gruppvåldtäkten i Mariannelund
Foto: www.fotoakuten.se

Muhammed, 22, deltog vid rekordvåldtäkt: Nu får han 130 000 kronor i ersättning av skattebetalarna – trots att han begick grovt sexbrott

Publicerad 29 augusti 2013 kl 07.01

Inrikes.Betalar du skatt i Sverige? I så fall går dina pengar till Muhammed, 22, som deltog vid den uppmärksammade gruppvåldtäkten i Mariannelund och nu får 130 000 kronor i ersättning för den tid han satt häktad – trots att han begick ett sexualbrott. Det rapporterar Höglandsnytt.

Gilla artikeln på Facebook

Det var i december 2011 på flyktingförläggningen i småländska Mariannelund som ett antal illegalt invandrade asylsökande från Afghanistan i flera timmar våldtog en svensk tvåbarnsmamma. Sju av männen dömdes till fängelse för delaktighet i våldtäkten, som av experter beskrivits som den grövsta i Sveriges historia.

Efter våldtäkten hade kvinnan för ont för att kunna sitta och hon hade även ont i svalg, underliv och mage. Kvinnan blev så allvarligt skadad att hon tvingades sitta i rullstol och vårdas på psykklinik i Västervik i fyra veckor.

En av de åtalade afghanerna, Muhammed, deltog vid våldtäkten. Bland annat har kvinnan uppgett att han hade "sin snopp vid hennes ansikte" och onanerade när hon våldtogs.

"Detta visar att Muhammed haft ett sexuellt intresse för vad som hände", skrev tingsrätten i sin dom.

Dessutom påträffades sperma från en av de andra våldtäktsmännen på hans kalsonger och denne "har lämnat en minst sagt krystad förklaring till varför", skrev rätten.

Det Muhammed gjorde under våldtäkten skulle ha kunnat rubriceras som sexuellt tvång, men eftersom han inte åtalades för det, utan åtalades för fullbordat samlag, friades han av tingsrätten, trots att han begått ett brott enligt domaren.

– Det är ett brott, sa rättens domare Erik Handmark till Höglandsnytt i samband med att domen avkunnades.

Men då åklagaren inte åtalade Muhammed för detta gick han fri.

– Man kan inte dömas för något man inte åtalats för, sa Handmark till lokaltidningen.

Muhammed satt häktad mellan december 2011 och april 2012 och får nu därför 130 000 kronor i ersättning av de svenska skattebetalarna efter beslut av Justitiekanslern (JK).

Den våldtagna småbarnsmamman fick nöja sig med 400 000 kronor i skadestånd. Om de dömda männen har någon möjlighet att betala detta är dock oklart.

Muhammed heter egentligen någonting annat.

Artikeln är rättad 16/6, 2015.


BEVISET. Utdrag ur JK:s beslut om 130.000 kronor i skadestånd till asylsökaren.

Se även:
Med anledning av påståenden i Metro

Säger nej – på Facebook
Just nu säger Sverige nej på den sociala nätverkssajten Facebook till att kriminella invandrare ska få stanna i Sverige.


Nya bilder visar: Stalins ubåt fick in fullträff. Endast sju av 40 ombord överlevde S-märkta militärtransporten till Tredje riket.0 Plus

Halalslaktat kött och dadlar i stort projekt. Hundratals butiker ska ställas om till mångkulturellt läge redan under 2021.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Wikipedia kan mörka att Marcus Oscarsson är iranier

Het diskussion mellan sajtens administratörer. Mystiskt IP-nummer från TV4 går in och raderar uppgiften om födelseland.0 

Ekonominyheter

Nätförsäljningen sjönk 8,7 procent i december. Högre priser och produktbrist två av orsakerna.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.