Gruppvåldtäkten i Mariannelund

Fem överklagar dom för sadistisk gruppvåldtäkt

Publicerad 26 juli 2012 kl 14.43

Inrikes.Fem av de sju åtalade männen överklagar domen till Högsta domstolen, efter att först ha överklagat till Göta hovrätt. De dömdes till mellan 4,5 och 6,5 års fängelse och utvisning.

Gilla artikeln på Facebook

Alla de fem männen fick korta fängelsestraff och utvisning som straff för att ha gruppvåldtagit en svensk småbarnsmamma i Mariannelund. De hävdar att de är oskyldiga och ska frikännas.

Gruppvåldtäkten - som flera gånger beskrivits som den grövsta i svensk rättshistoria - skedde i december förra året. Minst sju män turades om att våldta tvåbarnsmamman på ett asylboende i Mariannelund och vissa av dem våldtog henne flera gånger.

Våldtäktsmännen ska enligt kvinnans vittnesmål ha stått och klappat händer, skrattat och jollrat. Efter våldtäkten behandlades tvåbarnsmamman ett par veckor på ett behandlingshem där hon i ett apatiskt tillstånd stängde av omgivningen. Hon kunde fortfarande inte några månader efter våldtäkten sova ensam på nätterna på grund av mardrömmar.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Jan Tullberg om att försörja välfärdskungar eller nomenklatura.0 

Vetenskap

Spektakulära fyndet: 210.000 år gammal mänsklig skalle i grekisk grotta. Människan kan ha funnits i Europa 150.000 år tidigare än man trott.0 

Svensk uppfinning kan stoppa sommarhettan inomhus. Specialdesignad fönsterfilm fördelar solens värme jämnt från morgon till kväll.0 

Kultur

James Bond ersätts av kvinnlig afrikan i nästa film. Hon spelar "agent 007" i kommande Bondfilmen.0 

Världens dyraste gitarr såld. Fender-gitarr gick för 37 miljoner kronor.0