Gruppvåldtäkten i Mariannelund
JACKPOT: Hedayat Rahmati var den som tog initiativ till gruppvåldtäkten i Mariannelund, som av Vimmerbytidningen (infälld) beskrevs som det "grövsta brottet någonsin". Han skulle ha utvisats förra söndagen men får trots det stanna i Sverige som en fri man.

Dömd till utvisning för rekordvåldtäkt men får stanna ändå: "Afghanistan vägrar ta emot honom"

Publicerad 15 februari 2016 kl 20.14

Inrikes. Hedayat Rahmati, 24, var en av de åtta afghaner som deltog när en svensk småbarnsmamma blev bestialiskt våldtagen en hel natt på ett asylboende i Mariannelund. Han dömdes till utvisning, men befinner sig nu trots det på fri fot på Sveriges gator efter att ha släppts ut ur fängelset.
– Afghanistan vägrar att ta emot honom, säger en källa inom rättsväsendet till Fria Tider.

Gilla artikeln på Facebook

© Nationell Idag

De dömda afghanerna i Mariannelund. En av de åtta friades och fick 130.000 kronor i ersättning trots att han onanerade vid kvinnans ansikte under gruppvåldtäkten.

Gruppvåldtäkten, som har kallats det grövsta brottet i svensk rättshistoria, ägde rum på ett asylboende i småländska Mariannelund i december 2011.

De afghanska männen hade fest och ville hämta "en tjej att knulla". En av dem, Rafi Bahaduri, lurade med sig den svenska småbarnsmamman till boendet genom att låtsas att de skulle hämta sprit.

Men det hela visade sig vara en fälla. När kvinnan kom in på boendet kastade sig afghanerna över henne och höll fast henne medan de turades om att misshandla och våldta henne hela natten – under jubel, skratt och applåder. Vid vissa tillfällen våldtogs småbarnsmannen oralt, vaginalt och analt på samma gång av afghanerna.

När polisen hittade kvinnan i lägenheten morgonen efter var hon nedsmetad med blod och i ett apatiskt tillstånd. Hon skadades så svårt av den utdragna, sadistiska gruppvåldtäkten att hon fick sitta i rullstol och vårdas på en psykiatrisk klinik i Västervik i fyra veckor.

Tog initiativ till sadistiska gruppvåldtäkten
En av de åtta åtalade afghaner som den 11 mars 2012 dömdes till fängelse för den grova våldtäkten var Hedayat Rahmati, 24. Enligt tingsrättens dom var Rahmati den som först slet av henne kläderna och tryckte ner hennes höfter, axlar och ben. Det var också han som våldtog småbarnsmamman först av alla.

"Han var den som började övergreppen. Första gången var det vanligt vaginalt samlag. Sedan byttes de om flera stycken. Både med att hålla i och stoppa in sina könsorgan både i rumpan och i vaginan. De tryckte den (snoppen) långt ner i halsen så att hon fick svårt att andas", står det i domen.

Efter att ha avtjänat sitt sexåriga fängelsestraff skulle Hedayat Rahmati utvisas ur Sverige i 15 år, enligt domen. När han släpptes efter fyra år var det tänkt att 24-åringen skulle flygas tillbaka till Afghanistan från Västerås förra söndagen – men utvisningen fick ställas in.

Går inte utvisa till Afghanistan
Anledningen är att Afghanistan just nu vägrar att ta emot egna medborgare som avvisats eller utvisats från Sverige.

– Nu är han därför släppt och på fri fot i Sverige, säger en källa inom rättsväsendet med god insyn till Fria Tider.

Therese Söderin, gruppchef vid gränspolisen i Västerås, kan inte uttala sig i enskilda ärenden. Hon bekräftar dock att det just nu inte går att verkställa utvisningar till Afghanistan.

– Verkställigheten till Afghanistan står lite stilla just nu på grund av att Sverige håller på att förhandla om ett nytt återtagandeavtal med Afghanistan. Men på en frivillig basis, om man accepterar sitt beslut om utvisning, då är det inga problem, säger hon.

Polisen: Tar hänsyn till hans integritet
Kjell Timmerholm, som är chef för gränspolisen i Västerås, förklarar att det inte går att uttala sig i enskilda fall eftersom det gäller att ta hänsyn till de utvisade personernas integritet.

– Vi lämnar inte ut några namn eller så. Det är sekretess. Det inkräktar på den personliga integriteten, säger han till Fria Tider.

En annan av de åtta afghaner som åtalades för rekordvåldtäkten i Mariannelund friades helt och fick 130.000 kronor i ersättning för den tid han satt häktad. Detta trots att det kunde bevisas att han hade onanerat under gruppvåldtäkten och haft "sin snopp vid [småbarnsmammans] ansikte".

Säger nej – på Facebook
Just nu säger Sverige nej till att kriminella invandrare ska få stanna i Sverige. Uppropet har lockat tiotusentals svenskar på den sociala nätverkssajten Facebook. Du kan själv gå med i uppropet genom att klicka "Gilla" på knappen nedan:

Nya bilder visar: Stalins ubåt fick in fullträff. Endast sju av 40 ombord överlevde S-märkta militärtransporten till Tredje riket.0 Plus

Halalslaktat kött och dadlar i stort projekt. Hundratals butiker ska ställas om till mångkulturellt läge redan under 2021.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Wikipedia kan mörka att Marcus Oscarsson är iranier

Het diskussion mellan sajtens administratörer. Mystiskt IP-nummer från TV4 går in och raderar uppgiften om födelseland.0 

Ekonominyheter

Nätförsäljningen sjönk 8,7 procent i december. Högre priser och produktbrist två av orsakerna.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.