Mordet i Skärholmen
M-politiker som kämpat för "fri invandring" och "en gränslös värld" låter sig fotograferas vid brottsplatsen i Skärholmen.

"Håll politikerna personligt ansvariga för våldsdåden"

Insändare

Publicerad 16 april 2024 kl 13.52

Dela artikeln


Avrättningen av en skötsam medborgare och familjefar i Skärholmen är ännu ett kvitto på våra politikers brist på ansvarstagande.

Dessa folkvalda skyller bara på varandras politik år efter år, mandat efter mandat och fortsätter turas om att sitta i regeringen. Själva bryr de sig tydligen enbart om sina positioner och globala karriärmöjligheter.

Det är dags att införa personligt ansvar för de felaktiga beslut som våra folkvalda fattar eller inte fattar. Beslut som är förödande för det svenska folket och andra fredliga samhällsmedborgare.

Jag undrar hur våra politiker, poliser, domare, åklagare och alla de andra som som utöver makt lever med det som sker i samhället. Hur känner de sig när en förälder mördas framför sitt barn mitt på ljusa dagen? Har de gått och lagt sig och kommer de att sova gott i natt och i morgon medan allt det där ödesdigra sker ute i samhället?

Politikerna lever i sin egen bubbla, i ständigt skydd av livvakter som samhället bekostar. Detta behöver justeras genom att våra politiker blir en del av samhället och själva får uppleva det som sker ute i där ute, så att mer kloka politiska beslut börjar tas ganska omgående.

Hade jag haft makt skulle ingen få sova tills mördaren hittats. Det får vara slut på daltandet och lirkandet med kriminella och deras nätverk. Det får vara slut på allt tomt politiskt prat, slut på att lägga över ansvaret på samhället och begära att vanliga medborgare ska lösa detta problem.

Ta ansvar för era uppdrag/jobb eller avgå/sluta genast. Vi behöver folkvalda som ser till den svenska befolkningens bästa och inget annat.

Alexander Abrahamsson


Så dog soldaterna för "flickskolor" i Afghanistan. Svenska medier sålde in kriget – med hundratusentals döda – som ett feministprojekt.0 Plus

Coronavaccin

Läkare och makthavare hängdes 1948. Här är okända dokumentet som klassar tvångs­vaccinering som brott mot mänskligheten – än idag.0 Plus

Portabel "skyddskupol" skyddar styrkorna på marken. Samtidigt storsatsar Sverige på föråldrade amerikanska Patriot-system.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Lämnar SD efter Expressens bluffdrev

Tog skämt ur sitt sammanhang. Nu lovar Alexander Edbom att stämma vänstertidningen.0 

Ekonominyheter

Klart: Personer födda 1957 kompenseras

Så mycket får du – om du är född rätt år.. Årskullen har missgynnats av skattelagstiftningen och höjda åldersgränser.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.