Maktstriden i SD
Hanna Lindholm tvingades lämna SD Stockholms stads årsmöte i Alvik ikväll.

Hanna var "inte tillräckligt lojal" mot Danielsson – slängdes ut från SD-mötet

Publicerad 1 mars 2015 kl 16.06

Inrikes. Ordföranden i SD Stockholms stad, Maria Danielsson, anklagas nu för att slänga ut SD-medlemmar som inte är bosatta i Stockholms kommun från det pågående årsmötet i Alvik, samtidigt som hon bjudit in egna anhängare från andra distrikt.
 – Hon sade åt mig att lämna mötet samtidigt som flera av hennes lojala anhängare var kvar, säger Hanna Lindholm, 19, som är en av dem som kastades ut av Danielsson.

Dela artikeln

Hanna Lindholm är själv inte bosatt i Stockholms kommun och har inte automatiskt tillträde till SD Stockholms stads årsmöte idag, när kommunens SD-medlemmar ska ta ställning i ordförandestriden mellan Maria Danielsson och William Hahne. Men nu anklagas Maria Danielsson för att ha bjudit in externa sympatisörer från andra distrikt, samtidigt som hon tvingar William Hahnes externa sympatisörer, som hon inte har bjudit in, att lämna lokalen. 

– Hon sade åt mig att "du ska inte vara här" med hänvisning till att jag inte bor i kommunen. Men det handlar helt klart om att hon inte tycker att jag har varit tillräckligt lojal mot henne och hennes falang, säger Hanna Lindholm till Fria Tider.

Samtidigt ska flera SDU:are, som stöder Danielsson, ha fått tillträde till lokalen – till synes bara för att de backar upp den sittande ordföranden. Det enda undantaget ska vara Jacob Krasowski, en ledamot i SDU:s styrelse som tros stödja William Hahne.

Enligt Hanna Lindholm har de externa SD-medlemmarna inte rösträtt under mötet, men deras närvaro kan ändå påverka besluten ikväll även om de inte fattas genom acklamation.

– Det kan handla om att Danielssons förslag får mer applåder eller vad som helst. Det här är inte bra, säger Hanna Lindholm till Fria Tider.

Ordförandestriden mellan William Hahne och Maria Danielsson har blivit mycket uppmärksammad och även fått partiledningen att agera – genom att lansera riksdagsledamoten Kent Ekeroth som ledamot i Danielssons styrelseförslag. Samtidigt uppges Danielsson själv vara fullkomligt rasande över att det egna maktinnehavet nu står på spel. Enligt uppgifter till Fria Tider har hon bland annat tagit bort alla SD:are som gillar William Hahnes kampanjsida på Facebook från sin lista över vänner på den sociala nätverkssajten. Och i olika medier har hon uttryckt ilska och frustration över att utmanas om ordförandeposten.

– Hahne är en arg ung man, sade hon nyligen till Svenska Dagbladet.

Årsmötet pågår sedan 16.00 i Alvik i Stockholm och väntas hålla på tills söndag kväll.

Fria Tider har under veckan förgäves sökt Maria Danielsson för att få en kommentar kring ordförandestriden i Stockholms stad.


Nyheter från förstasidan

Sverige till Ungern: "Ansvarslöst och illojalt" att ni försöker skipa fred

Elisabeth Svantesson kom med hård kritik under ministermöte. "Om man är ordförandeland så reser man alltså inte till Ryssland och pratar med Putin."0 

Ekonominyheter

Polen utesluter räntesänkningar

"Tidigast 2026".. Behåller styrräntan på 5,75 procent – trots lägre inflation än Sverige.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.